BIST 10.197
DOLAR 32,34
EURO 34,89
ALTIN 2.394,14
HABER /  GÜNCEL

İngiltere'de namus cinayetinin perde arkası

Batılı hayat tarzı nedeniyle eşiyle beraber kızını öldüren Pakistan asıllı babanın Danimarkalı eski karısıyla Batılı bir hayat yaşadığı ortaya çıktı.

Abone ol

Kendilerini utandırdığı için kızını öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Pakistan asıllı İngiliz vatandaşı İftihar Ahmed'in Danimarkalı eski karısı, beraberken Batılı bir hayat yaşadıklarını anlattı.

İftihar Ahmed'le 1982 yılında Kopenhag'da evlenen Vivi Lone Andersen'in bu evlilikten bir oğlu oldu.

Andersen, o dönemde İftihar Ahmed'in dansetmeyi, bira içmeyi, diskoya gitmeyi sevdiğini ve kendisiyle Danimarka'da yaşadığını söylüyor.

Ancak Andersen'in anlattığına göre her şey, İftihar'ın Pakistanlı akrabalarının gönderdiği bir mektupla değişti.

Annesi hasta olduğu için Pakistan'a dönen İftihar aylar sonra bu kez İngiltere'ye döndüğünde, Andersen'i bu ülkede yeni bir hayat kurmaya çağırdı.

Andersen İngiltere'ye geldiğinde ise İftihar'ın yanında, hamile bir kadınla karşılaştı.

Aynı ay oğluyla beraber İngiltere'yi terkeden Andersen, İftihar'ın kendisine "kızları olsaydı, kendisiyle bırakamayacağını, İslami kurallara uymadan büyümesine izin veremeyeceğini söylediğini" belirtti.

Ömür boyu hapis

Şafila Ahmed'in ailesi, geçen hafta kızlarını öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

52 yaşındaki babası İftihar ile 49 yaşındaki annesi Farzana Ahmed, kızlarını öldürdüklerini reddetseler de mahkeme her ikisinin de suçlu olduğuna hükmetti.

Yargıç Roderick Evans, genç kızın ebeveynlerinin en az 25 yıl hapiste kalacaklarını ifade etti.

Savcılık olayın namus cinayeti olduğunu savunmuştu.

2003'te, Warrington kentindeki evlerinden çıktıktan sonra haber alınamayan 17 yaşındaki genç kızın cesedi, altı ay sonra Cumbria bölgesindeki Kent nehrinde bulunmuştu.

Genç kızı ailesinin öldürdüğünü düşünen polis, konuşmalarını kaydetmek üzere eve dinleme cihazı yerleştirmişti.

Asıl gelişme ise Şafila'nın küçük kızkardeşi Alesha Ahmed'in polis sorgusu sırasında anne ve babasının kızkardeşini öldürdüklerini itiraf etmesiyle yaşandı.

Alesha duruşmada ebeveynlerinin Şafila'yı koltuğa itip ardından ağzına plastik torba sokarak kardeşlerinin gözleri önünde öldürdüklerini anlattı.

Genç kız ayrıca Batılı hayat tarzıyla kendisini Pakistan tarzı giyinmeye zorlayan ailesi arasında bölünen kızkardeşine devamlı saldırdıklarını ve onu taciz ettiklerini dile getirdi.