BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,08
ALTIN 2.472,21
HABER /  GÜNCEL

Gökçek takipçilerini unutmadı ve...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabını takip eden 240 kişiyle iftar yemeğinde bir araya geldi

Abone ol

Twitter takipçilerine iftar yemeği veren Gökçek, konuklarına tek tek hoş geldin diyerek, "Sizlerden gençlik aşısı alıyorum" dedi.

Genellikle gençlerin oluşturduğu grupta, üniversite öğrencisinden, üniversiteden yeni mezun olanlara, doktordan mühendise, öğretmenden, radyo programcısına, ev kadınından esnafa kadar farklı meslek dallarından 240 twitter kullanıcısı iftara katıldı.

İftar öncesi kısa bir konuşma yaparak konuklarına hoş geldiniz diyen Gökçek, daha sonra twitter kullanıcılarının, belediyenin yaptığı ve yapacağı projeler başta olmak üzere, alt ve üst yapı, ulaşım, sosyal ve kültürel projeler ile siyaset hakkında merak ettikleri tüm sorulara cevap verdi. Davete olumlu cevap vererek teşrif ettikleri için herkese ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirten Gökçek, "Her zaman söylediğim bir şey var. Twitter'ı 24 ile 35 yaş arası, facebook'u ise 25 yaşın altındakiler kullanıyor. Burada tam da twitter grubu var, bir tek ben içinizde yaşlı kalıyorum. Artık idare edeceksiniz" diyerek espri yaptı.

gokcek29e32f0729dfa5cfby.jpg

"HAKARET ETMEYECEK VE İFTİRA ATMAYACAKSIN"

Twitter'ın iletişim kurmak açısından mükemmel bir araç olduğuna dikkat çeken Gökçek, şunları kaydetti:

"Twitter da, güzel diyalogların yanı sıra, zaman zaman hoş olmayan ifadeler de kullanılıyor. Bu durum beni gerçekten çok rahatsız ediyor. Ama genel anlamda faydalı olan diyaloglar var. Bizler birbirimize takılacaksak, siyaseten espri yapacaksak bunlar gayet normal şeyler. Ama hepsinin bir seviyesi olacak. Hakaret etmeyecek ve iftira atmayacaksın. Bu tarz durumların dışında çok önemli bir iletişim aracı olduğunu düşünüyorum."

Twitter'ın, belediye ile ilgili olarak yaşanan bazı aksaklıkların anında kendisine ulaşması açısından oldukça önemli bir işlevi olduğuna vurgulayan Gökçek, bu tarz buluşmaların, birbirimizin yakınlaşması açısından da çok önemli olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Muhaliflerin ne olursa olsun her konuda kendisine karşı olduğuna anlatan Gökçek, "Yol yapıyoruz, metro yapıyoruz. ister istemez trafikte aksaklıklar oluyor. 'Şimdi zamanı mıydı? Trafiği berbat ettiniz. Buda olur mu? Sen ne berbat çalışıyorsun' diye karşı çıkıyorlar. Aynı twittercılar yol yapmadığımız zaman, 'metro nerde, niye trafiği rahatlatmıyorsun, hani nerdesin' diyor bu kez de. Yani ne yaparsak yapalım yaranabilmek mümkün değil. Biz muhalifiz de muhalifiz diyorlar" ifadelerini kullandı.

"BEN TWİTTER DA KİMSEYE HAKARET ETMİYORUM"

Bazı twitter kullanıcılarının çok ağır ifadeler kullandığını kaydeden Gökçek, "Karşımdaki insanların üslubu neyse bende o üslupla cevap veriyorum. Lisanı münasiple konuşan, soru soran, espri yapan, kim olursa olsun benden aynı şekilde karşılık alıyor. Kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok. Siyasi hiciv yapmak, siyasi mücadele yapmak başka, hakaret etmek başka. Dikkat ediyorsanız ben de birçok kimseye takılıyorum ama hiçbirine hakaret etmiyorum. Ne zaman iş hakarete varıyor işte o zaman bende kızıyorum haliyle. Onların yaptığı hakaret benim yaptığım espri aradaki fark bu" dedi.

GÖKÇEK, TAKİPÇİLERİNİN SORULARINI BU KEZ YÜZ YÜZE CEVAPLADI

Samimi bir sohbet havasında geçen buluşmada, iftar yemeğinin ardından takipçileriyle sohbet eden Gökçek, twittercıların belediyenin yaptığı ve yapacağı projeler başta olmak üzere, spor ve siyaset hakkında isteklerinden öneri ve şikayetlerine kadar her konuda sorularına cevap verdi. Gökçek, bir takipçisinin Celal Bayar Bulvarı'nın ne zaman tamamlanacağı ilişkin soru üzerine, "Celal Bayar Bulvarı bu yıl sonunda tamamlanacak. Burası yeni açılacak bulvar ile bulunmaz bir nimet olacak" dedi.

"ANKARAGÜCÜ'NÜN ADINI YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Ankaragücü'nün son durumunun hatırlatılması üzerine ise Gökçek, "Ankara'da maalesef Türkiye şampiyonu olan bir takım çıkmadı. İlk belediye başkanı olduğumda Ankara'dan bir şampiyon çıksın istiyorum dedim. MKE'nin Genel Müdürü ile görüştüm. O zaman Mesut Yılmaz da Başbakandı. Benim bu isteğime Mesut Yılmaz karşı çıkarak kulübün bana verilmesine engel oldu. Ankaragücü'nün başına Cemal Aydın getirildi. O günden sonra da takım küme düştü. Biz takımı aldıktan sonra şampiyon olacak bir kadro kurmuştuk. Maalesef Cemal Aydın'ın hırsları yüzünden olmadı. Ne kulübü aldı ne de elini kulüpten çekti. Şimdi Ankaraspor'un süper lige dönmesi mümkün. Adını değiştirip Ankaragücü olarak yolumuza devam edeceğiz. Böylece adını yaşatmaya devam edeceğiz" cevabını verdi.

"TEMA PARK VE HAYVANAT BAHÇESİ YAPILACAK"

Ankara için düşündükleri Hayvanat Bahçesi ile Tema Park olmak üzere iki büyük projeyi hayata geçireceklerinin bilgisini de veren Gökçek, "2 milyon 100 bin metrekarelik bir alana Tema park yapılacak. Bu bir nevi yerli Disneyland olacak. İkincisi ise 3 bölümden oluşan Hayvanat Bahçesi. Birinci bölümde çağ öncesi hayvanlar, ikincisi canlı hayvanların bulunduğu şimdiki gibi bir hayvanat bahçesi. Üçüncüsü de 2 milyon metrekarelik bir alan üzerine kurulacak Safari Park olacak" ifadelerini kullandı.

Ankara'nın turizmine katkı sağlayacak birçok projeyi de hayata geçirdikleri bilgisini veren Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hacı Bayram Cami ve çevresini restore ettik. Buraya gelen ziyaretçi sayısı 3-4 kat arttı. Ayrıca Kale'yi de düzenliyoruz. Yine aynı bölgede, inanç turizmini teşvik etmek için İnanç ve Tarih Müzesi yapacağız. Alışveriş festivali yaptık. Bunda da, ilk hedefimizi bu yıl yakaladık. 1 milyon yerli ve yabancı turist hedefliyorduk bunu da yakaladık. Ankara esnafı, festivalde yüzde 20 ile yüzde 40 oranında ekstra ciro yaptı. Alışveriş festivaline her gün 100 ile 150 bin kişi geldi. Ayrıca Kuzey Ankara Projesi için de 750 bin metrekarelik bir alan içinde farklı su oyunları başta olmak üzere bugüne kadar görülmemiş güzellikte bir park alanı oluşturacağız."

"ÜÇ AY İÇİNDE BİNALAR IŞIKLANDIRILMAYA BAŞLANACAK"

Kızılay'da bulunan binaların ışıklandırılmasına ilişkin projenin ne zaman uygulanmaya başlanacağını soran takipçine Gökçek, projenin geç kalmasının nedenin daha önceki yasal engellerden kaynaklandığı ama kanunun değişmesiyle birlikte engellerin ortadan kalktığını ifade ederek, "Mevcut olan cephelerin değiştirilmesi için apartmandakilerin yüzde yüzünün de onayının alınması gerekiyordu. Bununla ilgili kanun değişikliği 15 ay önce çıktı ve bu engel ortadan kalktı. Artık apartmanda oturanların yüzde 50'sinin onay vermesi yeterli olacak. Proje yapıldı en kısa zamanda ihaleye çıkacağız. Böylece, Kızılay ile Sıhhiye arasındaki 135 bina ile kamu kurum binalarının ön cephelerini tamamlayacağız. Toplam 135 binanın ön cephesini değiştireceğiz. Çalışmalara 3 ay içinde başlamaya düşünüyoruz" dedi.

"DİKMEN VADİSİNDEKİ GECEKONDULAR BAYRAMDAN SONRA YIKILACAK"

Gökçek'e, Dikmen Vadisi 4. Etap'ta oturduğunu ifade eden takipçinin bölgede boş binaların sahipsiz kaldığını ve hırsızlık olaylarının çoğaldığını belirtmesi üzerine Gökçek, "5. Etapta bu tip olayların olduğundan ne yazık ki benimde haberim var" diye cevap verdi.

Gökçek, Dikmen Vadisi 4 ve 5. Etap Projesi kapsamında binin üzerinde vatandaşla anlaştıklarını ama ideolojik gruplarla ilişki içinde olan 300'ün üzerinde gecekondu sahibinin anlaşma yapmadığına dikkat çekerek, "Bu kişilerin amacı ev sahibi olmak değil. Konuyu ideolojik bir kavga olarak görüyorlar. Buradaki gecekonduları bayramdan sonra yıkacağız. Ramazan diye demagoji yapmamaları için yıkmadık. Ama bundan sonra böyle bir durum söz konusu olmayacak.

3. Etapta aynı şeyler yapılmıştı. Sürekli yürütmeyi durdurma kararlarıyla burasını tamamladık" dedi.

"GEREKSİZ ELEŞTİRİ GİZLİ HAYRANLIKTIR"

Bir twitter kullanıcısının gereksiz saldırının gizli hayranlıktan kaynaklandığını, twitter'da gereksiz eleştiri yapanların aslında kendisine hayran oldukları için böyle davrandıklarını söylemesi üzerine, twitter da, farklı bir mecra başlattıklarını kaydeden Gökçek, "Belediyeye özel bir twitter sayfası açacağız. Eminim ki bu konuda da tenkit edeceklerdir" diye cevapladı.

Gökçek, konuşmaların ardından twitterdaki takipçileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.