BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sultanahmet saldırısı Almanya'dan acı haber

İSTANBUL Sultanahmet Meydanı'ndaki IŞİD saldırısında yaralanan ve tedavisi Berlin'de süren bir Alman vatandaşı daha hayatını kaybetti. Sultanahmet saldırısında ölenlerin sayısı 11'e yükseldi.

Abone ol

Almanya basını, 12 Ocak'ta Sultanahmet'teki intihar saldırısında ağır yaralanan ve tedavi için Berlin'e getirilen 63 yaşındaki Birgit G. adlı kadının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Berliner Zeitung gazetesi, hayatını kaybeden kadının eşi Adolf G.'nin de İstanbul'da hayatını kaybeden 10 Alman vatandaşı arasında bulunduğunu belirtti.

SULTANAHMET SALDIRISI

12 Ocak 2016'da Türkiye'nin İstanbul şehrinin Fatih ilçesindeki Sultanahmet meydanında, Suriye kökenli 28 yaşındaki bir saldırganın, turist kafilesinin arasına girerek üzerindeki bombayı[9] infilak ettirmesiyle gerçekleştirilen intihar saldırısı.

Patlama sonucunda saldırgan dahil 11 kişi ölmüş ve 16 kişi de yaralanmıştır. Patlamada yaralanan 14 kişiden 11’inin yabancı uyruklu olduğu belirlenmiştir ve patlamadan sonra dokuz Alman, bir Norveçli ve bir Perulu hastanede tedavi altına alınmıştır.

Olay sonrası, Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren intihar eylemcisinin IŞİD teröristi olduğunu ve saldırıda hayatını kaybedenlerin tamamının da yabancı uyruklu kişiler olduğunu söyledi.

Bombacının 28 yaşındaki, Suriye doğumlu Nabil Fadli olduğu haber ajanslarında yer almıştır.Olaydan sonra, Yeni Şafakta yer alan habere göre, Nabil Fadli ile gazeteci Hüsnü Mahalli'nin babalarının amca çocukları olduğu iddia edildi. Haberden sonra bu iddialara yanıt veren Mahalli ise, Nabil Fadli'yle aynı aşiretten olduklarını, bombacının amcasını tanıdığını belirterek, "Bu aileyi 30 yıldır tanırım, o zamandan beri radikal dinci, intihar eylemcisi olmaya müsait kişilerdi" açıklamasında bulundu.