BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Süleyman Soylu'ya 'evet' cezası!

Soylu, 12 Eylül'deki referandum için 'Evet' kampanyası başlattığı gerekçesiyle kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Abone ol

Eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, 12 Eylül'deki referandum için 'Evet' kampanyası başlattığı gerekçesiyle kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Kararı değerlendiren Süleyman Soylu, "Bu karar hukuktan döner. Partinin son ışığı yanana kadar haysiyet mücadelesine devam edeceğim, 'Evet' kampanyasına da devam edeceğim." dedi.

Bugün toplanan DP İstanbul İl Disiplin Kurulu, Fatih ve Gaziosmanpaşa DP İlçe Yönetimleri kararı ile 'Evet' kampanyası başlatan Süleyman Soylu'yu, kesin ihraç talebi ile İl Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Kurul kararında, "Fatih ilçe yönetimine kayıtla Süleyman Soylu, Genel İdare Kurulu'nun almış olduğu 'Hayır' kararına aykırı olarak kamuoyuna özellikle medya kanalı ile 'Evet' oyu kullanacağı ve kampanya yürüteceği beyanları ve bilgileri üstüne Fatih ve Gaziosmanpaşa ilçe yönetim kurulları kararları ile parti tüzüğünün 58/4 / D-E ve 59. maddeleri uyarınca kesin ihraç talebi ile tedbirli olarak İl Başkanlığı'nın uygun görmesiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Parti yetkilileri, Soylu'nun 7 gün içinde yazılı savunmanı vermesi gerektiğini söyledi.

"DEMOKRAT PARTİ, 28 ŞUBAT ZİHNİYETİNİN PENÇESİNE DÜŞMÜŞTÜR"

Kararı üzüntüyle karşıladığını belirten Süleyman Soylu, kararın hukuktan döneceğini söyledi. Soylu, "Demokrat Parti'nin kendi misyonuyla çelişen bir karar olarak değerlendiriyorum. Bu karar hukuktan döner. Türkiye'de demokrasi ile milli iradeyi kendine yön edinmiş bir siyasi misyon, aziz bir dava maalesef 28 Şubat zihniyetinin pençesine düşmüştür. Bu bizim için son derece tahammül edilmez bir durumdur. Bizsiz Demokrat Parti olmaz. Bu partinin son ışığı yanana kadar haysiyet mücadelesine devam edeceğim." diye konuştu.

Referanduma kadar bu konuda pek fazla bir şey söylemek istemediğini belirten Soylu, "Referandumdan 'Evet' kararının çıkması bizim mağduriyetimizden çok daha önemlidir. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Türkiye'nin her tarafında 'Evet'in demokrasi için ne demek olduğunu Türk milletine anlatacağız." dedi.