BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.460,00
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Süleyman Soylu'dan HDP'ye uyarı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilecik'teki temasları sırasında AK Parti il teşkilatının düzenlediği referandum bilgilendirme toplantısında konuştu. Soylu'nun gündeminde yine HDP vardı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'nin 7 Haziran gecesi özerkliğin hevesine kapıldığını söyleyerek, milletin sabrını kimsenin denememesi gerektiğini kaydetti. Soylu, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin, ''Milletin anahtarlarının tamamen kendinde, elinde olduğu bir sistemin adıdır." diye konuştu.

Soylu, dün Bilecik'te partisinin Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlediği İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 7 Haziran'daki seçimleri herkesin iyi hatırladığını söyledi.

Toplantıya katılanlara "7 Haziran'da terör örgütünün sözcüsü siyasi parti ne yaptı?" sorusunu yönelten Soylu, şöyle devam etti:

"Afrası, tafrası, havası, fiyakası en üstteydi. 'Bundan sonra bizim sözümüz geçecek. Biz ne dersek o olacak. Özerkliği ortaya koyacağız.' dediler. Nerede ortaya koyacaklar? Varto'da, Cizre'de, Nusaybin'de... Nerede koyacaklar? Orada, burada... Cumhurbaşkanımız artık, taarruz talimatı verdikten sonra hani ne oldu sizin özerkliğinize, haydi şimdi ilan etsenize. İlan edin, haydi bakalım. Bu milletin sabrını hiç kimse zorlamasın. Bugün eski sistemi savunanlar, 'Her an 7 Haziran ile karşı karşıya kalabilirsiniz.' diyor. Biz karşı karşıya kalmak istemiyoruz, arkadaş.

"ANAHTAR MİLLETİN ELİNDE OLACAK"

Milletin anahtarlarının tamamen kendinde, elinde olduğu bir sistemin adıdır. Biz bu sistemi Recep Tayyip Erdoğan dışında kimseyle getiremeyiz. Bu sistemi, onun dışında kimseyle oturtamayız. Parlamento daha güçlü olacak. Hükümetin çerçevesini yasalarla çizecek. Halkla diyaloğu kendisini kuracak. Bu sistemde patron millettir." 

Süleyman Soylu, Bilecik'te askerlerin yemin törene katıldı. Soylu, daha sonra onuruna verilen yemekte asker aileleriyle aynı masayı paylaştı.