BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.435,82
HABER /  GÜNCEL

Süleyman Özışık uyardı: Türkiye düşerse sırada...

20 il ve büyük ilçeleri kapsayan Türkiye turunun Osmaniye ayağında konuşan yazar Süleyman Özışık, 15 Temmuz Darbe girişimini ve 18 maddeyi anlattı.

Abone ol

“Evet”, “Hayır” propagandalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sevgisi ve nefreti üzerine kurulmaması gerektiğini vurgulayan Süleyman Özışık, “Türkiye, geleceğini oylayacak. Şunu net bilmemiz gerekiyor. Türkiye düşerse sırada İslam ümmeti var” dedi.

Osmaniye Birlik Vakfı’nın 2017 Kültürel etkinlikleri kapsamında organize ettiği konferansta konuşan Özışık, 16 Nisan Anayasa Referandumunda Türkiye’nin kendi geleceğini oylayacağını söyledi.

Özışık’ın paneli protokol ve vatandaşlar tarafından hınca hınç doldurulan salonda ilgiyle izlendi.

KAHRAMAN BAHÇELİ

15 Temmuz gecesi ile ilgili oldukça duygusal bir konuşma yapan Özışık, adı öne çıkmayan 15 Temmuz kahramanlarını anlatırken salonda bulunanları ağlattı. O gecenin kahramanı olarak Devlet Bahçeli, Bekir Bozdağ, Süleyman Soylu, 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a işaret eden usta yazar, ayrıca 16 Nisan’da oylanacak maddeleri halk diliyle örnekler vererek izah etti.

TÜRKİYE DÜŞERSE

“Evet”, “Hayır” propagandalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sevgisi ve nefreti üzerine kurulmaması gerektiğini vurgulayan Süleyman Özışık, “Türkiye, geleceğini oylayacak. Şunu net bilmemiz gerekiyor. Türkiye düşerse sırada İslam ümmeti var” dedi.

Özışık, 18 maddelik Anayasa değişikliği konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

15 Temmuz FETÖ terör örgütü hain darbe girişimi konusunda önemli bilgiler veren Süleyman Özışık, Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin nezdinde 247 şehide dua istedi. 15 Temmuz’un kahramanları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isimlerini tek tek anan Süleyman Özışık, “15 Temmuz tarihe kazıdığımız bir destandır” diye konuştu. 

ABD'NİN DARBE GİRİŞİMİ GECESİ İKİ YÜZLÜ TAVRI

Türkiye darbeler tarihinde 1. Ordu’nun hep başrol oynadığına dikkat çeken Süleyman Özışık, 15 Temmuz darbe girişiminde 1. Ordu Komutanlığı yer almayınca, darbenin başarısız olduğunu anlattı. ABD’nin darbe girişimi sırasında önce “itidal” çağrısında bulunduğunu, darbe başarısız olunca da, “demokrasi” havariliğine soyunduğunu anımsatan Araştırmacı Gazeteci Süleyman Özışık, “Amerika’ya bu geri adımı attıran 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar bu ülkenin kahramanıdır” dedi.

“Sizler 15 Temmuz’da bu ülkenin teröristlerin eline geçmesini engellediniz. Türkiye’yi Irak, Mısır, Suriye gibi karıştırmayı, bölüp parçalamayı hedefliyorlardı. Bunun ilk adımını atmak istediler. Eğer 15 Temmuz hain darbe girişimi başarılı olsaydı, sınırda 25 bin YPG militanı bekliyordu. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da Kürdistan hayalleri vardı. Ermenistan’a toprak verilecekti. 50 bin İngiliz de Kıbrıs’ı işgal edecekti. İnanın bana, eğer o hain darbe girişimi başarılı olsaydı, bugün Suriye bile bizden çok daha iyi durumda olacaktı” dedi. 

16 Nisan referandumu sürecinde Türkiye’de algı operasyonları yapıldığını ve topluma sürekli olarak korkular köpürtüldüğünü ifade eden Süleyman Özışık, “Algı operasyonlarına teslim olmayın. 16 Nisan sonrasında da arkadaşlık, komşuluk yapacağız. Bu nedenle oluşturulmak istenen gerilimlere de prim vermeyin” diye konuştu.

İKİ BAŞLILIK ORTADAN KALKACAK

16 Nisan sonrasında Evet oylarının çıkması halinde, vesayet rejimi ve iki başlılığın ortadan kalkacağını savunan Süleyman Özışık, “Artık Mecliste çiğ köfte partileri, Güneş Motel olayı gibi milletvekillerinin parayla satın alınması, Fırıldak Kubilay olayları, şantaj, para pazarlıkları, Başörtüsü krizleri, 367 oy garabeti, 411 El kaosa kalktı manşetleri, Anayasa kitapçığı fırlatma gibi olaylar yaşanmayacak.   


 
Süleyman Özışık, “Vatanı, milleti, toprağı koruma sanatında dünyaya muazzam bir resital sunduk” dedi. Cumhurbaşkanı yargıyı ele geçiriyor iddialarının insafsızlık olduğunu belirten Süleyman Özışık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yılına kadar AnayasaMahkemesi’ne sadece 3  üye atayabileceğini söyledi ve “Bu mu yargıyı ele geçirme-“ diye sordu.

Seçilme yaşının 18’e çekilmesinin, gençlerin önüne bir ideal koyma hedefi olduğunu kaydeden Özışık, “18-25 yaş arası gençlik önemli. Bu yaşlarda avukat, polis, emniyet amiri, asker, hemşire, doktor olunabiliyor. Elde silah teröristlerle çarpışabiliyor. Devlet 18 yaşına girdiğinde ehliyet verebiliyor.  Devlet, başı boş yetişen gençlik yerine, gençlerin önüne bir ideal koyuyor.  Kaldı ki 15 Temmuz’da, 17-22 yaş arasında 47 gencimiz şehit oldu. Ben, 35-45-55 yaşında milletvekili olup, 15 Temmuz gibi günlerde saklanan vekiller yerine  18-25 yaş arası gençliğin milletvekili olmasını isterim” dedi.