BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,59
ALTIN 2.498,58
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den İdlib'teki saldırıyla ilgili ilk tespit!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün Suriye'nin İdlib şehrinde meydana gelen kimyasal saldırıyla ilgili ilk bulguları açıkladı.

Abone ol

Bakan Akdağ, İdlib'den 30 yaralının Gaziantep'e getirildiğini, ilk bulguların kimyasal saldırıyı işaret ettiğini söyledi.

Suriye'nin İdlib bölgesinden Esad'ın kimyasal saldırı yaptığını kanıtlayan görüntülerin gelmesinin ardından çok sayıda Türk ambulansı sınırı geçerek yaralılara Gaziantep'e getirdi.

"KİMYASAL BULGULARI VAR"

Akdağ, Erzurum'da gazetecilerin soruları üzerine saldırı ile ilgili olarak şunları söyledi:"İdlib'te düzenlenen saldırının bir kimyasal saldırı olduğuna dair bizde bulgular mevcut. Dün itibariyle İdlib'ten yaklaşık 30 kişi tedavi için Türkiye'ye getirildi."

100 ÖLÜ, 500 YARALI

İdlib'deki sağlık yetkilileri saldırıda en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini ve 500'den fazla kişinin de yaralandığını belirtiyor.

İdlib'de kullanılan klor gazı nedir? Ölümü korkunç...

TÜRKİYE ALARMA GEÇTİ

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'de düzenlediği klor gazı içerikli kimyasal silah saldırısından etkilenenler için Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki önlemler devam ediyor.

KEŞİF ARACI SINIRDA BEKLİYOR

Han Şeyhun beldesine kimyasal silahla gerçekleştirilen saldırıdan etkilenen Suriyelilerin ilk kontrolleri için özel kıyafetli 4 sağlık ekibi sınırda hazır bekletiliyor. AFAD'a bağlı bir kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer keşif aracı da sınırda bulunuyor.

İdlib'den 'Allah belanızı versin' diyeceğiniz görüntüler!

32 KİŞİ TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Dünden itibaren Suriye'den Türkiye'ye getirilen 32 kişi Hatay'daki hastanelere kaldırılmış, iki kişi müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.