BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

ABD ne yapıyor Trump Kürtler'e bakın kimi yolladı?

Bağımsız Kürdistan için referandum kararı alan Kuzey Irak, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadını ağırlıyor. Ziyaretin zamanlaması hayli kritik oldu.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve Beyaz Saray Kıdemli Danışmanı Jared Kushner, başkent Erbil’e gitti.  Bağımsız Kürdistan kararı ve Kerkük'ü Kürt bayraklarının çekilmesinin ardından Kushner'in Erbil'de boy göstermesi 'zamanlama' açısından dikkat çekici oldu.

Trump'ın damadını Erbil'de ağırlayan ise Mesud Barzani oldu. Damat ile birlikte ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve ABD'nin Irak'taki Askeri Kuvvetler Komutanı General Stephen Townsend da ziyarette yer aldı. Donald Trump’ın damadı Jared Kushner, dün Irak’ın başkenti Bağdat’a gitmişti.

ZİYARETİN ZAMANLAMASI
ABD Başkanının damadını ve genelkurmay başkanını Erbil'e gönderme zamanı dikkat çekici oldu. 2 Nisan tarihinde Kürtler bağımsız devlet ilanı için referandum kararı almışlardı. Kerkük'de ise bayrak krizi çıkarmışlardı. Erdoğan dün yaptığı açıklamada 'O bayrağı indirim' diyerek rest çekmişti. Kürtler olası bağımsız devletlerine Kerkük'ü de dahil etme planı yapıyorlar. Bütün bunlar dikkate alındığında Trump'ın damadı ile ABD Genelkurmay başkanının Erbil'de olması manidar.

Erdoğan'dan Kerkük tepkisi! O bayrağı indirin yoksa...