BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

STK’lardan Suriye eylemi

Aralarında DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyelerinin bulunduğu bir grup, Sağlık İl Müdürlüğü önünde toplanarak, “Suriye’ye emperyalist saldırıya h...

Abone ol

Aralarında DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyelerinin bulunduğu bir grup, Sağlık İl Müdürlüğü önünde toplanarak, “Suriye’ye emperyalist saldırıya hayır” dedi.
Sloganlar atan grup adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Hüseyin Gül, savaş istemediklerini kaydetti. Orta Doğu’daki emperyalist kuşatma devam ederken Amerika Birleşik Devletlerinin kendi müttefikleri ve bölgedeki iş birlikçi devletler üzerinden Suriye’ye yeni bir askeri müdahale hazırlığını gündeme getirdiğini kaydeden Gül, “Suriye’yi yeniden dizayn etmek adına iki yıldır kanlı bir iç savaşı körükleyen ABD emperyalizmi, şimdi de kimyasal silah kullanımını gerekçe göstererek bu ülkeye yönelik doğrudan askeri müdahalenin planlarını yapmaktadır. Kim tarafından ve ne amaçla olursa olsun kullanımı bir insanlık suçu olan kimyasal silahlar, emperyalist güçler tarafından yine kanlı bir savaşın gerekçesi olarak kullanılmaya çalışıyor. Kimyasal silahların kim tarafından kullanıldığını objektif bir araştırmayla kamuoyunun bilgisine sunulmalı ve sorumluları bir an önce yargılanmalıdır. Bu silahlar, daha önce Irak ve Libya’da olduğu gibi yine daha fazla kan dökmenin, daha fazla vahşetin gerekçesi haline getirilmeye çalışıyor. Suriye’yi iki yıldır harap eden müdahalenin bugün emperyalist bir savaşa dönüştürülmek istenmesinin ardında tek bir gerekçe vardır; o da emperyalizmin daha fazla güç hırsıdır. Daha önce Irak’ta, Afganistan’da, Libya’da bugünkü gibi yine ’özgürlük ve demokrasi’ sözcüklerinin ardına gizlenerek benzer bir vahşetin altına imza atanlar, arkalarında milyonlarca ölüm bıraktı. Sadece iki yıldır Suriye’de sürdürülen iç savaş nedeniyle yüz binlerce insan hayatını kaybetti” dedi.
Şimdi sorumluluk alma zamanı olduğunu belirten Gül, “Şimdi, savaş çığlıkları atanlara karşı, halkların geleceğine kendilerinin karar vermesi için, halkların kardeşliğinin bu topraklardan sökülüp atılmaması için sorumluluk alma zamanıdır. Emperyalizmin taşeronlarına, iş birlikçilere, bu ülke topraklarını NATO toprakları sanan, emperyalizmin kalkanı olmaya ant içmişlere karşı mücadeleyi hep birlikte yükseltelim. Suriye halklarının geleceğini ellerinden alan ve yaşadığımız toprakları ABD emperyalizminin kirli üssü haline getirenlere yanıtımız, her zaman eşit, özgür, demokratik ve bağımsız bir ülke mücadelemizi yükseltmek olacaktır” ifadelerini kullandı.
(İHA)