BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Balıkçı heykeli yelkenlilerle birlikte açılacak

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmeceli balıkçılara av yasağının kalkması şerefine dev bir balıkçı heykeli hediye edec...

Abone ol

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmeceli balıkçılara av yasağının kalkması şerefine dev bir balıkçı heykeli hediye edecek. Yarın akşam düzenlenecek olan açılış töreninin ardından, balıkçılar bu yılın ilk seferine uğurlanacak.
Balıkçılar, yarın geceden itibaren ilk balık seferini yapmaya hazırlanırken, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yapımı için özellikle talimat verdiği “Balıkçı Heykeli” tamamlandı. Kordondaki çocuk plajının bulunduğu deniz kenarındaki heybetli eser, yarın gece Büyükçekmeceli vatandaşların beğenisine sunulacak. Av yasağının ardından yarın gece ilk kez sefere çıkacak olan Büyükçekmeceli balıkçılar da açılış töreninin ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından uğurlanacak.
Son yılların en başarılı eserlerinden birisi olan Balıkçı Heykeli’nin açılış tarihi olarak balıkçıların dört gözle beklediği 31 Ağustos akşamı seçildi. Büyükçekmece’nin tarihi dokusunu koruyarak ve yeni sanat eserleri ile gelecek nesillere zengin bir kültürel miras bırakmayı hedefleyen Akgün, Balıkçı Heykeli’nin açılışına tüm Büyükçekmecelileri davet etti. Saat 19.00’da gerçekleştirilecek olan açılış töreninin ardından ise balıkçıları bu sezonunu ilk seferi için avlanmaya uğurlanacak.

GELECEK NESİLLERE ARMAĞAN
Kentin kültürel ve ticari faaliyetlerini gelecek nesillere anlatmak adına yapılan tüm sanat eserlerine gönülden destek verdiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, balıkçı heykelinin av sezonuna bereket getirmesini diledi. Kentin balıkçılıkla geçinen nüfusunun ciddi bir oranda olduğunu ifade eden Akgün, “Büyükçekmece’de yaşayacak gelecek nesillere bırakacağımız armağanın açılış törenine tüm Büyükçekmeceli vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.
YAKLAŞIK 5 METRE UZUNLUĞUNDA
Heykel, Büyükçekmece’ye bir çok sanat eseri kazandırmış olan Heykeltraş Azmi Sekban tarafından tasarlandı. 4 metre 65 santimetre uzunluğunda olan heybetli Balıkçı Heykeli için özel polyester dökümü hazırlandı. İçerisi çelik kontrüksiyonla döşenerek boyanan balıkçı heykeli, bronz patine yapılarak, trimetal koruyucusuyla güçlendirildi.
(İHA)