BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,96
ALTIN 2.447,12
HABER /  DÜNYA

O başkan CHP’ye geçti

Muğla’nın Bodrum ilçe belediye başkanı Mehmet Kocadon, Demokrat Parti’den (DP) ayrılarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçti. <br/>2009 y...

Abone ol

Muğla’nın Bodrum ilçe belediye başkanı Mehmet Kocadon, Demokrat Parti’den (DP) ayrılarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçti.
2009 yerel seçimlerinde yüzde 2 oy oranına sahip olan DP’den Bodrum Belediye Başkanlığı’na seçilen Mehmet Kocadon, 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere 7 ay gibi kısa bir süre kala CHP’ye üye oldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının ardından CHP İlçe Başkanlığı’na gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon üyelik başvurusunu yaparak, üyelik formunu imzaladı. Başkan Kocadon, gazetecilere yaptığı açıklamada, bundan sonraki siyasi görevini CHP’de sürdüreceğini söyledi. Kocadon, “Ulusal birlik ve beraberliğimizin teminatı saydığım Cumhuriyet Halk Partisi, benim için aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün bize ve tüm halkımıza emanetidir. Partimizin ilke ve prensipleri, Bodrum sevdamızın, hizmet aşkımızın ve bundan sonraki siyasi yaşamımızın rehberi olacaktır” dedi.
Öte yandan, Başkan Kocadon’un ardından Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Yalıçiftlik Belediye Başkanı İsmail Altındağ, Göltürkbükü Belediye Başkanı Halila İbrahim Kaynar ile birlikte Bodrum Belediye Meclis üyeleri Ali Rıza Uysal, Ali Demiröz ve Hüseyin Yıldızhan’ın da DP’den istifa ettiği öğrenildi.
(İHA)