BIST 9.890
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.448,12
HABER /  POLİTİKA  /  SP

SP'den Zeybek'e ittifak tepkisi!

Necmettin Erbakan'ın ölümünden sonra ittifak açıklamalarıyla gündeme oturan DP lideri Namık Kemal Zeybek'e SP'den sert tepki geldi

Abone ol

Saadet Partisi'nin içerisinde yer alacağı dörtlü ittifakın Başbakan adayı olduğunu açıklayan DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'e Şevket Kazan'dan "zamansız konuşma" tepkisi geldi.

Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Türkiye Partisi ve Demokrat Parti arasındaki ittifak görüşmelerine ilişkin bilgi veren DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'in, "Saadet Partisi'ndeki yönetici arkadaşlarımız, bu ittifakın başbakan adayı olarak Namık Kemal Zeybek'i ilan edelim görüşünü gündeme getirdiler" şeklindeki açıklamasına itiraz geldi. Yeni Şafak'ın sorularını cevaplayan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, zamansız konuşmaları doğru bulmadığını söyledi. Erbakan'ın sağlığında başlatmış olduğu bir ittifak çalışması olduğunu hatırlatan Kazan, "Bu ittifak çalışması ile ilgili olarak Hocamız Saadet Partisi'nden beni görevlendirdi. İttifak çalışmasını görüşmeler halinde devam ettiriyoruz. Bu ittifakın Saadet Partisi altında olması hususu yine rahmetli Hocamızın bize tavsiyesiydi" dedi.

ZAMANSIZ BİR AÇIKLAMA

Kazan şu değerlendirmeleri yaptı:

"Bunun dışındaki görüşler tamamen şahsi görüşler. O nedenle bu görüşlerin katılımcı partilerin sempatizanları açısından tereddütler uyandıracak şekilde ifade edilmesini ittifakın gerçekleşmesi açısından doğru bulmuyorum. Görüşmeler samimiyetle devam ederken yapılacak zamansız açıklamalar bu ittifakın gerçekleşmemesi için el altından çalışan bazı mihrakların ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramaz."