BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.413,68
HABER /  GÜNCEL

Lugano'nun golünde ofsayt var mı?

Gençlerbirliği ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta Lugano'nun kafa ile attığı golde ofsayt var mıydı?

Abone ol

Lugano'nun golü ofsayt mı, değil mi?... Spor Toto Süper Lig'de Ligde zirve mücadelesi açısından büyük önem taşıyan maçta Fenerbahçe'nin karşılaşmanın 14. dakikasında Diego Lugano ile bulduğu gol, ofsayt tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Alex'in kullandığı serbest vuruş sonrasında Gençlerbirliği ceza sahası içerisinde yaşanan karambol sonrasında meşin yuvarlak havalanarak bir anda Lugano'nun önünde kaldı ve Uruguaylı savunma oyuncusu da kafa vuruşunu yaparak topu ağlara gönderdi.

Lugano'nun attığı golde Fenerbahçe savunması oyuncusu Yobo'nun açık bir şekilde Gençlerbirliği savunmasının önünde olduğu görüldü. Yobo'nun kaleci Serdar Kulbilge'nin pozisyonunu bozduğu olay sonrasında da Lugano boşta kalan topa kafayı vurdu ve sarı-lacivertli takımı 1-0 öne geçirdi.

OFSAYT ÇİZGİSİ 'GOL KESİN OFSAYT' DİYOR AMA

Yayıncı kuruluş Lig TV'nin golden sonra çizdiği ofsayt çizgisinde de Yobo ve Lugano Gençlerbirliği savunmasının önünde olduğu görüldü ancak topun Yobo'ya Fenerbahçeli mi yoksa Gençlerbirliğili futbolcudan mı geldiği tartışma konusu oldu. Lig TV'nin görüntülerine göre Yobo'ya giden ilk top Fenerbahçeli ve Gençlerbirliği futbolcuların müdahelesi sonucunda havalandı.

Maçın hakemi Özgür Yankaya, Lugano'nun attığı golü geçerli sayarken, Gençlerbirliği futbolculardan sadece kaptan Orhan Şam'ın pozisyonun gelişim aşamasında elini kaldırarak yan hakemi uyarmak istemesi dikkatlerden kaçmadı.