BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  SP

SP liderinden ilginç Kıbrıs sorunu analizi!

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Kıbrıs sorununda çözüme ulaşmak için Kürt sorununu çözmek gerektiğini söyledi

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Kıbrıs konusuyla Türkiye'nin Güneydoğu sorunu arasında bir bağlantı vardır. Terör sorunu çözülmeden Kıbrıs'ta sağlıklı sonuca ulaşmak mümkün değildir'' dedi.

SP lideri Mustafa Kamalak, SP Genel İdare Kurulu toplantısı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, yaptıkları olağan kongreyi anımsatarak, ''Bundan sonra asıl yük bizlere düşüyor. Yoğun tempo içinde çalışmaya mecburuz'' diye konuştu.

Mevcut iktidarın, Kıbrıs konusunun teslimiyetle çözülemeyeceğini fark ettiğini ileri süren Kamalak, şöyle devam etti:

''Avrupa Birliği'nin Kıbrıs'a bakışı bu şekilde devam ederse ilişkimizi dondururuz, diyorlar. Bu sözler problemi çözmez. Türkiye kendisine istikamet belirlemek zorunda. Milli Görüş diyor ki, bu alanda yeniden büyük Türkiye kurulmalıdır. İkinci halkada da İslami birliğin kurulması şarttır. İslam birliğini kurmadan, D-8'leri geliştirmeden Türkiye'nin Avrupa'ya kafa tutması mümkün değildir.''

Kıbrıs konusunun Türkiye'nin iç işlerinden bağımsız düşünülemeyeceğini dile getiren Kamalak, Kıbrıs konusuyla Türkiye'nin Güneydoğu sorunu arasında bir bağlantı olduğunu söyledi. Kamalak, Türkiye'nin elini güçlendirebilmesi için Güneydoğu problemini, terör problemini halletmesi gerektiğini vurguladı.

Kamalak, terör sorunu çözülmeden Kıbrıs'ta sağlıklı sonuca ulaşmanın mümkün olamayacağını, Kıbrıs sorununun Güneydoğu sorunundan bağımsız olmadığını söyledi.

Bir gazetecinin ''Son kongrede Sayın Erbakan'ın ailesinden kimsenin olmaması dikkat çekti. Son dönemde Sayın Erbakan'ın ailesiyle bir iletişim problemi mi yaşanıyor'' sorusuna Kamalak, ''Erbakan'ın ailesi bizim öz ailemizdir. Hiçbir problem yoktur. Şu anda Erbakan ailesi de buradadır'' yanıtını verdi.