BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,74
ALTIN 2.401,46
HABER /  POLİTİKA

Tuğluk pişman oldu Türk azarladı!

DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk'un Demokratik Özerliklik İlanı'na ilişkin 'pişmanım' sözlerine DTK'nın diğer Eşbaşkanı Ahmet Türk'ten sert tepki geldi.

Abone ol

Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, 13 askerin şehit olduğu gün gelen demokratik özerklik ilanı için, "Keşke o gün yapmasaydım" dedi ve hatalarını kabul ettiklerini söyledi. Ancak, Tuğluk'un bu sözler DTK'da kabul görmedi. DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, "Kongrenin kararını tartışmak durumunda değiliz" dedi.

Aysel Tuğluk, Vatan gazetesine verdiği röportajda pişman olduğunu ifade etti. İşte Tuğluk'un çok konuşulacak ropörtajında öne çıkan sözleri:

13 ŞEHİTTEN HABERDAR DEĞİLDİK?

BDP'DEN YANIT
Mehdi Eker'in "demokratik özerklik de dahil her şeyi Meclis'te tartışılabilir' sözlerine BDP'den de yanıt gecikmedi.
Haberin detayları için TIKLAYIN...

Tuğluk, "demokratik özerklik" ilanını yaptıklarında Silvan'daki 13 şehitten haberdar olmadıklarını söyledi:

"Salona bir çatışma haberi geldi ama net bilgilere sahip değildik. Basın da salona alınmıştı ve açıklamayı yaptık. Çatışmanın bilançosunu bilmiyorduk. Ve doğrusu, yanlış oldu. Değerlendiremedik. Maalesef sonuçta da o güne denk geldi açıklamamız"

"KEŞKE AÇIKLAMAYI O GÜN YAPMASAYDIK"

"Aslında, demokratik özerklik ilanı ile can kayıplarıyla sonuçlanan o çatışma, birbirinden ayrı konular ama algılama tabii çok farklı oldu. Doğrusu, keşke o gün olmasaydı. O gün yapmasaydık keşke o açıklamayı"

"ERTELEYEBİLİRDİK"

Tamamen tesadüf olan zamanlama için "keşke o güne denk gelmeseyeydi" diyen Tuğluk, şöyle konuştu:

"Hata bizde. Değerlendirebilirdik. Bir süre erteleyebilirdik mesela. Ama dediğim gibi toplantının iç dinamiği içinde böyle gelişti. Keşke biz toplanıp, son durumu öğrenip, bir değerlendirme yapsaydık. Doğrusu öngöremedik. Bu bizim eksikliğimiz. Kabul ediyorum. Ve eleştirileri haklı görüyorum."

TÜRK'TEN TUĞLUK'A TEPKİ                                                            

Arınç'tan Tuğluk'a ilginç sözler
Ak Parti'nin sivri dilli ismi Bülent Arınç'tan Aysel Tuğluk'a hiciv dolu gönderme...
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 DTK Eşbaşkanı ve bağımsız milletvekili Ahmet Türk, "Demokratik özerkliği zamansız açıkladım" diyen Aysel Tuğluk'a "Bu Demokratik Toplum Kongresinin kararıdır. Kongrenin kararını tartışmak durumunda değiliz" yanıtını verdi.

BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk'un "Demokratik özerkliği zamansız açıkladım" yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine Türk, "Bu Demokratik Toplum Kongresinin kararıdır. Kongrenin kararını tartışmak durumunda değiliz" diye konuştu.

Toplantıya katılan Tuğluk ise bugün bir gazetede yer alan açıklamasının sorulması üzerine, "Doğrudur söyledim" şeklinde yanıt verdi.