BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.459,54
HABER /  POLİTİKA  /  SP

SP lideri Kamalak'tan şok iddia!

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Suriye üzerinden hazırlanan projelerler Türkiye'nin savaşa sokulmak istendiğini öne sürdü

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye'nin savaşa sokulmak istendiğini öne sürerken, "Arap baharı' deniliyor. Suriye'nin üzerinde bir takım projeler hazırlanıyor. Asıl maksat Türkiye'yi bir savaşa sokmaktır. Türkiye savaşa girdiği takdirde gerisi kolay diye düşünüyorlar" dedi.

SP Yalova İl Teşkilatı'nın dün gece Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan 4'üncü Olağan Kongresi'ne katılan Mustafa Kamalak, AK Parti'nin 'Batı'nın uydusu' haline geldiğini öne sürdü. Bunları "İtham olsun', 'Muhalefet olsun' diye söylemediğini anlatan Kamalak, şöyle konuştu:

"AKP'ye oy vermiş kardeşlerime sorun 'Domuz etine müsaade eder misiniz?' Emin olun 'Hayır' diyecekler. Ama bu hükümet domuzu kasaplık hayvan olarak ilan etmedi mi. Yine AKP'ye oy vermiş olan Yalovalı kardeşlerime sorun; 'Siz zinanın serbest olmasını istiyor musunuz?' Kanaatimce 'hayır' diyeceklerdir. AKP milletvekillerine sorun onlar da 'hayır' diyeceklerdir. Hatta bakanlar kurulu üyelerine sorun. Şüphesiz 'hayır' diyeceklerdir. Ama zinayı onlar serbest bıraktı. Ey Müslüman sen mi değiştin kitabın mı değişti. Seçmen, milletvekili, hükümeti 'hayır' diyor ama kanun meclisten geçiyor. Bunu nasıl izah edeceğiz. Ancak, uydu ve yörünge teorisiyle açıklayabiliriz."

TÜRKİYE'Yİ SAVAŞA BÖYLE SOKACAKLAR

Geçtiğimiz günlerde İran'a gittiklerini, ilerleyen günlerde Suriye'ye heyet göndermeyi düşündüklerini kaydeden Kamalak, Suriye'de zulme alkış tutma, Esad'a destek vermeyi düşünmediklerini anlattı:

"Biz diyoruz ki Irak'ta olduğu gibi Saddam'ı etkisiz kılmak için devre dışı bırakabilmek için milyonlarca Müslüman katledilmesin. Yüz binlerce Müslüman kız kirletilmesin, Müslüman hanımlara dokunulmasın. Bunun mücadelesini veriyoruz. Siyonistlerin, emperyalist ırkçıların ruhani hedefi büyük İsrail Devleti'ni kurdurmaktır. Bunun için Türkiye'nin bölünmesi gerekmektedir. Nasıl olacak. İç savaşa sokulması suretiyle. Arap baharı deniliyor. Suriye'nin üzerinde bir takım projeler hazırlanıyor. Asıl maksat Türkiye'yi bir savaşa sokmaktır. Türkiye savaşa girdiği takdirde gerisi kolay diye düşünüyorlar." Kamalak'ın konuşmasından sonra SP Yalova 4. Olağan Kongresi'nde Celal Korkmaz, Yalova il başkanlığına seçildi.