BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  MEDYA

Sözcü'ye göre bu il şeriata sürükleniyor!

Hükümet karşıtı muhalef yayınlarıyla dikkat çeken Sözcü gazetesi bugün çok tartışılacak bir habere imza attı.

Abone ol

Hükümet karşıtı muhalef yayınlarıyla dikkat çeken bugün çok tartışılacak bir habere imza attı. Gazeteye göre Afyonkarahisar ili adım adım şeriata sürükleniyor. Gazetenin bu iddiasına referans gösterdiği olay ise çok ilginç.

Sözcü gazetesi, Afyonkarahisar Valiliği'nin, "Kadınlara özel ücretsiz servis hizmetini" şeriatın habercisi olarak gördü. Gazete bugünkü başlıklı haberinde bakın bu olayı okurlarıyla çok çarpıcı cümlelerle paylaştı.

Gazetenin

"Afyonkarahisar Valiliği’nin bir süre önce kamuya açık alanlarda alkolü yasaklamasının ardından, AKP’li Belediye de otobüslerde ahlak dışı olayların arttığı gerekçesiyle kadınlara özel ve ücretsiz otobüs seferleri uygulaması başlattı.

Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait bazı araçlar sadece kadınlara hizmet veriyor. Bu amaçla belediyeye ait bu araçlara, özel bir uyarı levhası konuldu. Uyarıda hangi gerekçe ile bu seferlerin konulduğu açıklanıyor. Yazıda, “Araçlarımızda aşırı yoğunluk nedeniyle yaşanan hırsızlık ve ahlak dışı olayların artması sebebiyle, ücretsiz servislerimiz sadece bayanlar için geçerlidir. Halkımıza duyurulur. Afyonkarahisar Belediyesi” uyarısı bulunuyor."

İÇKİYE YASAK OKULLARA MESCİT

şeriatla ilgili bir cümle kurmazken Sözcü'nün olayı şeriata bağlaması ise şu satırlarda gizli:

"Afyonkarahisar Valiliği’nin, bir süre önce kamuya açık alanlarda içki içilmesini 2012/3 sayılı kararla yasaklaması basına yansımıştı. Valilik, mart başında yayınladığı genelgeyle de okullarda ibadet yapmak isteyen öğrenciler için mescit açılmasını istemişti. Basına yansıyan genelge, 17 ilçe kaymakamı ve okul müdürlerine gönderilerek, “İbadet etmek isteyen öğrencilere yardımcı olunması” yönünde talimat verilmişti."