BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.402,41
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ın yeni İstanbul'u böyle olacak

Başbakan Erdoğan'ın bakanlarıyla birlikte incelediği haritanın detayları ortaya çıktı

Abone ol

Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğan pa­zar gü­nü İs­tan­bul se­ma­la­rın­da he­li­kop­ter­le tur at­tı ve ye­ni pro­je­ler­le il­gi­li ha­ri­ta­lar ma­sa­ya ya­tı­rıl­dı.

Er­do­ğan, şe­hir­ci­lik ko­nu­sun­da­ki kur­may­larıy­la, İs­tan­bu­l’­un Av­ru­pa Ya­ka­sı­’n­da ku­ru­la­cak Ye­ni­şe­hir Pro­je­si, Ka­nal Pro­je­si, ye­ni ha­va­li­ma­nı ve 3. Bo­ğaz Köp­rü­sü pro­je­le­riy­le il­gi­li ha­va­dan in­ce­le­me­ler­de bulunmuştu.

Başbakan Erdoğan’ın heliktopterde bakanlarıyla birlikte incelediği haritaya ve İstanbul’un Avrupa Yakası’nda kurulacak Yenişehir projesine ulaştı.

İSTANBUL PROJESİ'NİN GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önceki gün kurmaylarıyla birlikte helikopterle gezerek incelediği harita ve kendisine sunulan Yeni İstanbul Projesi’nin görüntüleri ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan, seçim öncesi üzerinde durduğu ve ‘çılgın proje’ olarak adlandırılan Kanal İstanbul, yeni havalimanı, 3. Köprü Otoyolu güzergahı ve İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yapılacak olan Yenişehir Projesi’nin kurulacağı geniş bölgeyi havadan mercek altına aldı.

İŞTAH KABARTACAK PROJE

Çatalca ile Arnavutköy ilçesi sınırları içinde kalan ve Karadeniz kıyısında kurulacak olan dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak proje harita üzerinde Erdoğan’a gösterildi. Havaalanının hemen doğusunda, yine Erdoğan’ın ‘Yenişehir’ olarak adlandırdığı bir milyon insanın yaşayabileceği şekilde planlanan lüks bir yaşam merkezi olarak tasarlanan kent projesi bulunuyor. Bu proje de üç boyutlu olarak Erdoğan’a gösterildi.

Proje içerisinde gökdelenler, yat limanı, İstanbul Yenişehir Olimpiyat Stadyumu gibi alanlar bulunuyor. Görenlerin iştahını kabartacak projenin imzası ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait.

34776.jpg