BIST 9.943
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.441,51
HABER /  GÜNCEL

Son karar verildi, öpüşmeyeceğiz!

Malum domuz gribi salgını... Sağlık Bakanı 5 ay öpüşmeyin dedi. Diyanet tam tersini söyledi. Kafalar karışınca biri geri adım attı.

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ; domuz gribi nedeniyle yaptığı uyarılarında çok ciddiydi; bastıra bastıra söyledi.. "Uzaktan da birbirimize sevgimizi gösterebiliriz. Sıcakkanlı bir halkız biliyorum zorluğunu. Ama şöyle 5 ay boyunca el sıkışmayı, öpüşmeyi, birbirimize sarılmayı erteleyebilirsek salgının yayılma hızını keseriz" dedi.

Bakanın açzıklamalarından 24 saat bile geçmemişti ki bu kez Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'ndan bu sözlerin tam tersi bir açıklama geldi... Bardakoğlu "Büyüklerinizin ellerini öpmekten hiçbir şey olmaz; sakın korkmayın. Bayramda birbirinizi öpün; büyükleriniz ellerini öpün; dualarını alın... Korkmayın" dedi.

Malum önümüz bayram; bir yanda bakanın "öpüşmeyin" uyarısı; diğer yanda Bardakoğlu'nun "Korkmayın, öpün" sözleri.. 

Öbür tarafta uzman uyarıları; "Kalabalık ortamlara girmeyin, grip belirtileri gösteren kişilere 1 metreden fazla yaklaşmayın..."  

Haliyle kafalar karıştı...

Neyse ki taraflardan biri geri adım attı. Diyanet İşleri Bardakoğlu "Espri yapmıştım, yanlış anlaşıldı" dedi...

Bardakoğlu'nun son açıklaması ise şöyle: "Sohbet sonrasında espri yapmıştım. Yapılan espriyi anlamayıp bilimsel bir sonuç çıkarmışlar. İnsanın domuz gribinden korunması yönlerini konuşmamız gerek. Eğer bulaşma riski varsa herkesin azami titizliği göstermesi gerekir."