BIST 9.867
DOLAR 32,59
EURO 35,03
ALTIN 2.459,81
HABER /  DÜNYA

Sokağa yürüyen merdiven

Konak Belediyesi, sorumluluk alanındaki İzmir sokaklarının ilk yürüyen merdiveni için geri sayıma başladı. İş makineleri Göztepe Mahallesi 9...

Abone ol

Konak Belediyesi, sorumluluk alanındaki İzmir sokaklarının ilk yürüyen merdiveni için geri sayıma başladı. İş makineleri Göztepe Mahallesi 99 Sokak’a girdi, yürüyen merdiven projesi ve sokak düzenlemesi çalışmasında ilk kazma vuruldu.
Mithatpaşa Caddesi’ni 101 Sokak’a bağlayan 99 Sokak üzerine yerleştirilecek 12 metrelik yürüyen merdiven İzmirlilere büyük kolaylık sağlayacak. Yol düzenlemesi, merdiven ve yürüyen merdiven çalışmalarının eş zamanlı ilerlediği 99 Sokak’ın çok yakınında ise yine Konak Belediyesi projesi olan asansör inşa edilecek. İzmir sokaklarının ilk yürüyen merdiveni, dekoratif aydınlatma sistemiyle kullanışlı olduğu kadar gözlere de hitap edecek. Merdivene ulaşımı sağlayan yolda ise doğal Bergama taşı kullanılacak. Konak Belediyesi’nin yaşama geçirdiği proje ile 99 Sokak’ta başlayan çalışmaların bitiminde; İzmir en kullanışlı ve çağdaş sokağına kavuşacak.
Konak’ın her sokağında gerçekleştirdikleri yeniliklerle adeta bir şantiye gibi çalıştıklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmirlilerin her şeyin en iyisini hak ettiklerini belirtti ve şunları söyledi: “Yol, kaldırım düzenlemeleri elbette yerel yönetimlerin rutin görevleri. Kimi zaman kent insanının daha rahat ve mutlu hissedeceği sihirli dokunuşlarla ihtiyaca göre hizmet vermek gerekiyor. Halka hizmet, sadece üzerinize düşen sorumlulukları yerine getirmek değildir. Halka hizmet, toplumun ihtiyacı ne ise onu görmek, eksikleri tamamlamak ve geleceği yapılandırmaktır.”
(İHA)