BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.460,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şişli'de Cumhuriyet bayramı coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Şişli’de coşku ile kutlandı. Yürüyüşe katılan Başkan İnönü, önemli mesajlar verdi

Abone ol

Cumhuriyet’in 91.yılı Şişli’de coşku ile kutlandı. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü öncülüğünde, "Yurtta sulh, cihanda sulh” temalı 91.yıl Cumhuriyet yürüyüşü Osmanbey’den start aldı. Binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile Şişli Meydanı’na kadar yürüdüler.

Cumhuriyet’in 91. yılında "Cumhuriyeti Biz Böyle Kurduk" kompozisyonunu temel alan yürüyüşe Kuva-yi Milliye askerini temsil eden üniformalı atlı süvariler, bando takımı, meslek grupları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, öğretmenler, sanatçılar, gaziler eşlik etti.

CUMHURİYETİ YAŞATACAĞIZ

7 İklim Halk Oyunları ekibinin yürüyüşü renklendirdiği Cumhuriyet Bayramı kutlaması ile ilgili açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Cumhuriyet Bayramı, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı planlarını yaptığı evin de bulunduğu Şişlimiz için çok daha büyük bir anlama sahip. Cumhuriyet coşkusunu yurttaşlarımız ile birlikte yaşamak ve genç nesillere de unutturmamak en önemli görevimizdir. Atatürk’ün devrimlerine sahip çıktığımız kadar bu devrimleri yok etmek isteyenlere karşı da mücadele etmekten yılmayacağız. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. İş kazası adı altındaki cinayetlerde insanlarımızı kaybediyoruz. Bu nedenle Cumhuriyet Bayramımızı da buruk bir şekilde kutluyoruz. Her ne olursa olsun Atatürk’ün bize miras bıraktığı değerlere ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatacağız” dedi.

Şişli Belediyesi’nin Cumhuriyet etkinlikleri, yürüyüş sonrasında Volkan Konak konseri ile devam etti.

cumhuriyet.jpg

yuru.jpg