BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,03
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Sırrı Sakık'tan Karabekir'in kızına yanıt!

Sırrı Sakık, "Babam olmasaydı milletvekili olamazdı" diyen Kazım Karabekir'in kızına yanıt verdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Sırrı Sakık Belediye Başkanı seçildiği Ağrı'da ilk icraatını açıklamış ve Kazım Karabekir’in ismini sokak ve caddelerden kaldıracağını söylemişti.

Sakık'ın bu sözlerine tepki veren Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir tepki göstermiş ve "Karabekir Paşa, Kars, Ağrı, Sarıkamış’taki Kürt kardeşlerimizle birlikte omuz omuza savaş verdi. Şayet bu mücadele verilmemiş olsa Sakık gibi insanlar, bugün özgürce konuşamazdı. " demişti.

Timsal Karabekir'e cevap gecikmedi. İnternethaber'e konuşan Sırrı Sakık şunları söyledi:

YALAN TARİH DAYATACAKLARINA

Hiç kimsenin sayesinde vekil ya da belediye başkanı değiliz. Bunları söyleyenler dönüp tarihe baksınlar, 1915'lere baksınlar. O tarihlerde ne acılara sebep olmuşlar bunları görsünler.

Geçmişle bir yüzleşsinler. Geçmişte neler yaşandığına baksınlar. Bize yalan tarih dayatacaklarına o topraklarda yaşayan insanların uğradığı haksızlıkları görsünler. 

AĞRI HALKIYLA BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ

Bu halk o dönemlerde çok zulüm gördü. Militarizmi çağrıştıracak bazı isimlerin kaldırılması gerektiğini söylemek istedim. Daha vicdani isimlerin, Nazım Hikmet'lerin, Ahmet Arif'lerin Yaşar Kemal'lerin, Ahmed-i Hani'lerin isimlerinin olmasının daha doğru olacağı kanısındayım. Daha çok barışı simgeleyenlerin, daha çok vicdanlara hitap edenlerin isimleri varken sokaklardaki o militarist duyguları çağrıştıracak isimler olmamalı düye düşündüm. Buna Ağrı halkıyla birlikte karar vereceğiz. Halkın talebi de bu. 

1930'larda o toprakları bombalayan uçağın pervanesini oraya anıt olarak dikmişler. bu bir halka zulümdür. Yaşanan sürecin ruhuna terstir.


TİMSAL KARABEKİR NE DEMİŞTİ?

36085.jpg