BIST 9.798
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.458,81
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta polis ve jandarmaya eş zamanlı saldırı!

Beytüşşebap'ta teröristler, Emniyet Amirliği ile Jandarma Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Abone ol

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 1 asker şehit oldu.

Saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Üst Çavuş İsmail Demir'in Yalova'ya tayini çıktığı ve bir hafta sonra yeni görev yerine gitmek için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, bir grup PKK'lı terörist, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve askeri lojmanlara eş zamanlı uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırdı.

Saldırıda yaralanan asker, ambulansla götürüldüğü Beytüşşebap Devlet Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Saldırının ardından bölgeden kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

ACI HABER BABA EVİNE ULAŞTI

Şehidin Adana'daki Seyhan ilçesine bağlı Fevzipaşa Mahallesi'ndeki ailesine acılı haberi şehidin silah arkadaşları verdi. Baba Arif, anne Hayriye şehidin polis kardeşleri Murat ile Yunus ve en küçük kardeşi Emre aldıkları haberle yıkıldı.

BENİM OĞLUM ASLAN GİBİYDİ

Şehidin evine dev Türk bayrağı asılırken sokak da bayraklarla donatıldı. Şehidin babası "Benim oğlum aslan gibiydi. O aslandı" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin büyük ağabeyi polis memuru Murat Demir de evin önünde gözyaşlarını tutamadı. Şehidin fotoğrafının dağıtıldığı sırada Murat Demir, "Göstermeyin onu götürün" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Polis memurunu şehidin silah arkadaşları teskin etmeye çalıştı. 

Şehidin Yalova'ya tayini çıktığı, bir hafta sonrada yeni görev yerine gideceği öğrenildi. Öğle saatlerinde Şırnak'tan havayoluyla Adana'ya getirilecek olan şehidin cenazesi, baba ocağında helallik alınmasının ardından Sabancı Merkez Camii'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Asri Mezarlıktaki şehitlikte toprağa verilecek. 

5 yıllık astsubay İsmail Demir, evli ve 1 çocuk babasıydı.