BIST 9.531
DOLAR 32,48
EURO 34,60
ALTIN 2.473,77
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'in İstanbul taktiği! O isimleri özellikle seçti!

IŞİD'in İstanbul'daki saldırıda özellikle Orta Asya kökenli teröristler seçtiği iddia ediliyor.

Abone ol

Terör örgütü IŞİD'in İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki 3 canlı bombayla düzenlediği saldırıda teröristlerden birinin Özbek, birinin Dağıstan uyruklu Rus, birinin de Kırgız vatandaşı olduğu ortaya çıkmıştı...

Terör örgütünün, İstanbul'daki saldırıda özellikle Orta Asya kökenli teröristler seçtiğiiddia ediliyor. Al Jazeera'nın haberinde araştırmacı Okan Gafarlı'ya göre, Atatürk Havalimanı’na saldıran teröristlerin Dağıstan, Özbekistan ve Kırgızistan kökenli olması,IŞİD'in Türkiye stratejisinde de değişiklik yaptığı sinyalini veriyor.

Suriye’den Türkiye’ye terör eylemi gerçekleştirmek için gelen Arap uyruklu kişilerin dikkat çekmesi ve güvenlik güçleri tarafından yakalanmasından dolayı IŞİD'in Türkiye’de daha önceki bazı terörist girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı. İçişleri BakanıEfkan Ala, şubat sonu, sadece yılbaşından sonraki iki ayda 18 canlı bomba saldırısının önlendiğini açıklamıştı. Gafarlı'ya göre bundan dolayı IŞİD, Türkiye açısından henüz tehdit algısı oluşmamış kişileri kullanmak ve bu coğrafyadan çok büyük bir insan kaynağına da sahip olduğu için Türk Cumhuriyetleri üzerinden operasyon yapma stratejisine yöneldi.

Bu bölgeden gelen örgüt üyelerinin dikkat çekmemesi, Türkiye ile istihbarat paylaşımının zayıf olması ihtimali veya bu ülkelerin IŞİD'le mücadelede yetersiz kalması nedeniyle IŞİD Orta Asya kökenli teröristler üzerinden saldırı gerçekleştirme stratejisini benimsiyor.