BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,26
HABER /  DÜNYA

Sınırda çatışma: 1 yaralı

Türkiye-Suriye sınırında jandarma güçleriyle Suriyeli kaçakçılar arasında çıkan çatışmada 1 Suriyeli yaralanarak hastaneye kaldırıldı. <br/>...

Abone ol

Türkiye-Suriye sınırında jandarma güçleriyle Suriyeli kaçakçılar arasında çıkan çatışmada 1 Suriyeli yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin internet sitesinde yapılan duyuruya göre; Türkiye-Suriye hududunda, 1. Hudut Alay Komutanlığı Viranşehir Onbaşı Gök Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, 5 motosiklet ile 10 Suriyeli’nin, mayınlı sahayı geçerek Türkiye topraklarına girdiği ve mal transferi yapmak maksadıyla, Brodway marka aracın da Türkiye tarafında, hudut yolunun kuzeyinde beklediği tespitinde bulunulduğu bildirildi.
Onbaşı Gök Hudut karakolundan bir timin, hudut devriye aracı ile olay bölgesine intikali sırasında durumu fark eden Broadway marka aracın, Türkiye istikametine, 10 motosikletli kişinin de Suriye’ye doğru kaçtıkları belirtilen açıklamada, "Suriyeli kişiler, kaçışları esnasında Hudut Devriye Timi personelinin üzerine doğru 5-6 el ateş açmış, Devriye Timi de derhal mevzii alarak Suriyelilere ateşle karşılık vermiştir. Olayda yaralanan Suriyeli bir şahıs, Akçakale Devlet Hastanesinde yapılan ilk tıbbi müdahaleyi müteakip, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alınmıştır" denildi.
(İHA)