BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  EKONOMİ

Sigorta borcunda bugün son gün

Meclis'ten geçen torba yasa ile birlikte temmuz sonuna kadar başvuru yapan vatandaşların vergi ve prim borçlarına yapılandırma hakkı getirilmişti. Bu kapsamda GSS prim borçlarında fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşların 30 Kasım’a kadar gelir testine başvurması gerekiyordu. Borçlarını yapılandırmak isteyenler için bugün son gün.

Abone ol

Vergi ve prim borçlarına getirilen yapılandırmanın kapsamı genişletirecek Genel Sağlık Sigortası kapsamında olan vatandaşlar kanuna dahil edilmişti.

Bu fırsattan yararlanmak isteyen gençlerin bugün ikamet ettikleri sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına gitmeleri gerekiyor. Konu ile ilgili daha önce TESK Başkanı Bendevi Palandöken, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız, ne kadar prim ödeyeceklerini belirlemek için 30 Kasım’a kadar ikametlerinin bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına müracaat ederek gelir testi yaptırmayı unutmamalı. Özellikle torba yasa ile genel sağlık sigortası prim borcunu yapılandıranların gelir testine başvurması gerekli. Bu önemli testi yaptırmak için kalan sayılı günleri gençlerimiz iyi değerlendirmeli ve zamanlarını boşa harcamamalılar.”