BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.450,43
HABER /  GÜNCEL

Sigara fiyatına hazine arazisi

Adana'da 17 milyon metrekare hazine arazisi dönüm başına 2.02 YTL karşılığında kiralanabilecek.

Abone ol

Adana Defterdarı Hidayet Mat, zeytin üretimini teşvik etmek amacıyla Hazine arazilerinin çok düşük bedellerle kiraya vereceklerini açıkladı.

Hidayet Mat, yaptığı açıklamada, hem atıl durumda bulunan Hazine'ye ait taşınmazların ekonomiye kazandırılması hem de Adana'nın ekonomik yönden gelişimini arttırmaya dönük katkı sağlamak amacıyla zeytin yetiştirmek isteyenlere çok düşük bedellerle arazi tahsisi yapacaklarını söyledi. Mat, Adana İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce il genelinde zeytin yetişmesine elverişli arazilerin belirlenmesi yönünde yaptıkları çalışmalar sonucu Yüreğir, Ceyhan, Yumurtalık, Karataş, Aladağ, Karaisalı, Feke, İmamoğlu ve Kozan ilçelerinde 17 milyon metrekare arazinin dönüm başına 2.02 YTL karşılığında uzun vadede kiraya verileceğini kaydetti.

Arazilerinin tahsisiyle Adana genelinde ağaçlandırılan arazilerin erozyona karşı da korunacağını belirten Mat, "Adana, zeytinde verimin en yüksek elde edildiği il olmasına rağmen, çok az sayıda zeytin ağacı bulunuyor. Zeytin yetiştiriciliği yapmak üzere arazi kiralaması talebinde bulunan gerçek veya tüzel kişiler, Hazine'nin özel mülkiyetindeki arazilerden talep edecekleri sahanın ada ve parsel numarasını belirtmek suretiyle, talep edecekleri arazi için, sahaya ait kroki veya haritayı ekleyerek illerde defterdarlıklara, ilçelerde ise mal müdürlüklerine bir dilekçeyle başvuracaklar" dedi.

Arazilerin tahsisinin ardından sürekli denetleneceğinin altını çizen Mat, arazilerin başka amaçlarla kullanılması halinde bu kişilere cezai işlem uygulanarak sözleşmenin feshedileceğini sözlerine ekledi.

Arazi yerleri için "www.adanadefterdarligi.gov.tr" adlı internet sitesinin takip edilebileceği ve başvuruların 9 Haziran 2006 tarihine kadar yapılması gerektiği bildirildi.