BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,67
ALTIN 2.408,69
HABER /  SPOR

Lorant Sivasa veda ediyor

Ankaragücü maçının ardından Lorant ile yollarını ayıracak Sivasspor'da teknik adam arayışları başladı.

Abone ol

Ankaragücü maçının ardından Werner Lorant ile yollarını ayıracak Sivasspor'da yeni teknik direktör arayışları başladı.

Fenerbahçe'yi 2002-2003 futbol sezonunda çalıştırdıktan sonra ülkesine dönen Alman teknik direktör Lorant, sezon başında Turkcell Süper Lig'in yeni takımlarından Sivasspor'un başına getirildi.

Kırmızı-beyazlı ekipte görev yaptığı 33 maçta 9 galibiyet, 13 beraberlik, 11 mağlubiyete imza atan Lorant, ligin son haftasındaki Ankaragücü maçıyla Sivaslı futbolseverlere veda etmeye hazırlanıyor.

Kayserispor karşısında alınan 5-0'lık mağlubiyet sonrasında düzenlediği basın toplantısında Sivasspor'dan ayrılacağı sinyallerini veren Lorant, Ankaragücü maçında son kez kırmızı-beyazlı ekibin başında görev yapacak.

-TERCİH YABANCI TEKNİK DİREKTÖR-

Lorant ile yollarını ayıran Sivasspor yönetimi, gelecek sezon takımı çalıştıracak teknik direktör için arayışlara başladı. Kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu üyelerinin tercihinin yabancı teknik direktör yönünde olduğu öğrenildi.

Bir dönem Beşiktaş ve Trabzonspor'u çalıştıran Hans Peter Brigel, Hollanda milli takımının eski teknik direktörlerinden Willem Van Hanegem, Gençlerbirliği'nin eski teknik direktörü Karol Pecze gibi tecrübeli birkaç teknik adam üzerinde durulduğu, Sivasspor'a kariyerini ispat etmiş bir teknik direktör getirmek için çalışmaların sürdüğü bildirildi.


Genel menajer Bülent Uygun, teknik direktör arayışları konusunda Werner Lorant ile Ankaragücü maçı sonrası yollarını ayıracaklarını belirtti.

Teknik direktör arayışlarının sürdüğünü ifade eden Uygun, Brigel ile görüşmelerinin sürdüğünü, ayrıca Hanegem ve Pecze'nin de listelerinde olduğunu söyledi.

Teknik direktör konusunu çözüme kavuşturduktan sonra transfer çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Uygun, takımdan gönderilecek
futbolcuların belirlenmesinin ardından, 4 kaliteli futbolcu transfer ederek, mevcut kadroyu güçlendireceklerini kaydetti.