BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Engelliler Topbaşa tepkili

Lalelere büyük yatırım yapan ancak engellilere yönelik proje üretmetmeyen Kadir Topbaş'a tepki var.

Abone ol

İstanbul geneline 3,5 milon YTL’den fazla racama yaparak lale fidanları dikmesine rağmen, engelliler ile ilgili olarak iki yıldır hiçbir projeye imza atmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başaknı Kadir Topbaş, engelier tarafından sert bir dille eleştirildi.

Taksim Meydanı’nda toplanan ve başta Altınokta Körler Derneği istanbu Şubesi olmak üzre birçok sivil toplum örgütüne üye 5 bin kadar engelli; İstanbul’da engelsiz bir yaşam istediklerini e bunun tek muhatabıın da Kadir Topbaş olduğun yönlik sloganlara attı.

Konu ile ilgili olarak açıklamlarda blunan Altınokta Körler Derneği Başkanı Murat Demirok, ^Lalelere 3 milon YTL’den fazla para ayıran değerli başkan Topbaş, neden iki yıldır meclis gündemine her gelişinde red edilen özürüller eile ilgili rehabilite çalışmalaından habersiz ya da haberi varsa neden ilgienmiyor. Biz de insan olarak bu toplumda rahat rahat gezmek hakkına sahip dedil miyiz?“ dedi. Demirok, başta otobüslerdeki esli system ve kaldırımların düzenenmesi le ilgili projelerin bir iki ay zarfında uygulamaya konulmması halinde, eylemleri daha da sertleştierceklrini aydetti. Engelliler açıklamanın ardından, ‚Laleye üç engelliye hiç’ sloganları eşliğinde Tünell ‚e kadar yürüyüp temsili olarak solmuş lale fidanlarını kırdılar