BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Sierra'nın katiline istenen ceza beli oldu

ABD'li Sarai Sierra'nın katili Ziya T. hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Zanlının cinayet sırasında bilincinin yerinde olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

İstanbul Sarayburnu'nda öldürüldükten sonra bir dehlize atılan Amerikalı turist Sarai Sierra'nın katili ' Laz Ziya ' lakaplı Ziye T. hakkındaki iddianame tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık hakkında 'canavarca hisle öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiği öğrenildi.

ADLİ TIP RAPORU GELMEDİ

Savcılık, hazırladığı iddianameyi mahkemeye sunmak için Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporu bekliyor. İfadesinde sıvı şekilde bir şişe tiner içtiği sırada Sierra'yı gördüğünü ve öpmek istediğini anlatan Ziya T. genç kadının kendisine direndiği için öldürdüğünü itiraf etmişti. Soruşturmayı tamamlayan savcılık tek katil zanlısı olan Z.T'nin cinayeti işledikten sonra delilleri kaybettirerek, yurtdışına kaçmasının da suçu işlerken şuurunun yerinde olduğuna delil olarak gösterildi. Z.T., cinayetten sonra Sierra'nın cep telefonu ve tabletini denize atmıştı. Ancak ne tablet nede telefon hala bulunamadı.