BIST 10.557
DOLAR 32,18
EURO 35,15
ALTIN 2.430,57
HABER /  DÜNYA

Dolandırıcılar Son Saniye operasyonuna takıldı

Ankara polisinin, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan bir şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda, 43 kişi göz...

Abone ol

Ankara polisinin, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan bir şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda, 43 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 23 zanlıdan 6’sı tutuklandı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü SİBER Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 5 ay boyunca teknik ve fiziki inceleme sonucu düzenlediği "Son Saniye" adlı operasyonla kontör ve para dolandırıcılığı yapan bir suç örgütünü belirlendi. Vatandaşları telefonla arayarak kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan çetenin ’hesabınız terör örgütünün eline geçti. Sizi kurtarmamız için bankadaki paralarınızı çekip bizim hesap numaramıza yatırın’ diye kandırdıkları saptandı. Zanlıların bankadan para çekerken görüntüleri güvenlik kameraları tarafından kaydedildiği ortaya çıktı. 500 bin TL vurgun yaptığı belirlenen şebekeye yönelik Ankara ve Şanlıurfa’da yapılan baskınlarla 43 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 23’ü emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Altı kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.
(İHA)