BIST 10.445
DOLAR 32,44
EURO 35,29
ALTIN 2.429,08
HABER /  DÜNYA

Suriye Barış Konferansı Haziran’da düzenlenecek

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Washington ve Moskova tarafından desteklenen Suriye barış konferansının Haziran ayı içinde düzenleceğini sö...

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Washington ve Moskova tarafından desteklenen Suriye barış konferansının Haziran ayı içinde düzenleceğini söyledi.
İsveç’in başkenti Stockholm’de Başbakan Fredrik Reinfeldt ile görüşmesinin ardından basının karşısına geçen Kerry, toplantının tam zamanının Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tespit edileceğini söyledi. Kerry, "Konferansı açıkladığımızda, bunun ay sonunda veya Haziran ayının ilk günlerinde olabileceğini söylemiştik. Şimdi kesin olarak Haziran ayı başı gibi olmasını bekliyoruz. Tabii bu bizim beklentimiz. Fakat dediğim gibi, tarih belirlemek bizim elimizde değil. Çalışmaya devam edeceğiz, hepimiz temas halindeyiz, hemen hergün toplantılar yapıyoruz. Suriye konusunu çözmenin tek yolunun, en iyi yolunun müzakere ederek anlaşma olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Obama yönetiminin, Suriye’de en az 82 bin kişinini hayatını kaybettiği, iki yılı aşkın süredir devam eden iç savaşa barışçıl bir çözüm bulma arzusunu tekrarlayan Kerry, Esad’ın ülkesinin geleceği konusunda yanlış hesaplar yapmaya devam ettiği sürece, muhalefetin daha büyük destek bulacağı uyarısında bulundu.
Bu arada konferansa Esad’ın gelmeyeceği haberlerini de yalanlayan Kerry, "Fakat gelmemeye karar verirse, tüm dünya, amacı gibi söyleminin de ne kadar boş olduğunu görecektir" şeklinde konuştu.
Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zoabi bugün yaptığı açıklamada, Şam yönetiminin konferansa katılma kararı vermeden önce, konferansın içeriğinin tam olarak ne olacağını bilmek istediğini duyurmuştu.
Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanı Selim İdris ile bu sabah konuştuğunu kaydeden Kerry, müzakere sürecine olan inancını dile getirdiğini söyledi.
(İHA)