BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Sevilay Yükselir'den abartılı Gülerce videosu

Zaman yazarı Hüseyin Gülerce'nin özeleştirisi tartışılıyor. Sevilay Yükselir, Gülerce'nin samimi olmadığı görüşünde ısrarcı.

Abone ol

Yazar Sevilay Yükselir, Gülerce'nin samimi olmadığını iddia ederek, 17 Aralık'tan sonra bir televizyon programında Erdoğan'a ağır eleştiriler yönelttiği konuşmayı köşesinde yazdı, dün akşam da o videoyu %100 Siyaset programında ekrana getirdi.

Yükselir'in yayınladığı videodan çok Gülerce için kullandığı 'ağır ifadeler' sansasyon niteliğinde. Zira Gülerce'nin bu konuşması abarttığı gibi bir içeriğe sahip olmadığı gibi sır da değildi.

Cemaat medyasının etkin isimlerinden Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'nin gazeteci Hadi Özışık'a yaptığı "cemaat özeleştirisi" kamuoyunda geniş yankı buldu. Bu açıklamaları kimileri "samimi" buldu, kimileri de Gülerce'yi "iyi polis" rolü oynamakla eleştirdi.

Gülerce'nin çıkışını net biçimde eleştiren ise Sabah si yazarı oldu. Yükselir'in "Bize terane okuma Hüseyin Gülerce" başlıklı yazı yankı uyandırdı.

Hüseyin Gülerce, Gazeteci Hadi Özışık'a seçim sonrası çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu:

1- Hizmet baştan beri yanlış yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na savaş açtı. Gezi'den itibaren Başbakan'a hakaret etmeye başladılar.

2- Üslubumuzu kaybettik. Namus bildiğimiz üslubumuz. Biz bunu bıraktık hükümetle savaşa girdik, diyaloğu bıraktık çatışmacı dil kullandık.

3- Siyasallaştık. CHP için kapı kapı dolaşıp oy istedik.

4- Hizmet hep çoğunlukla hareket etti. Hep öyle yoluna devam etti. İlk defa çoğunluğun karşısına çıktı ve kaybetti. Orjinalini kaybetti, yara aldı.

Yükselir görüşünü bugün de yinelerken köşesinde Gülerce'nin 17 Aralık sonrasında yaptığı bir konuşmanın videosunun linkini yayınladı. Gülerce konuşmasında kasetlerden cemaati sorumlu tutan Başbakan Erdoğan'a "iftiracı" diyor.

ALÇAKÇA...

Sevilay Yükselir'in yayınladığı videodan daha çok Gülerce için kullandığı kelimeler skandal nitelikte. Gülerce'ye 'alçakça' kelimesini uygun bulacak kadar ağır bir dille yüklenen Yükselir, videonun içeriğini de hayli abartarak okurlarını sunuyor.

İşte o abartılı satırları;

(...)Şahsen ben Gülerce'nin tam bir takiye ustası olduğunu biliyordum ama Okan'ın bu açıklamalarından sonra şok oldum. Çünkü 17 Aralık sürecinden sonra Gülerce'nin bu kadar pervasızca, bu kadar alçakça ve açıkça TV ekranlarından Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiğini, saldırdığını bilmiyordum. Bunun üzerine Fidel Okan'a bu videonun tüm tartışmaları bitireceğini ve yayınlanması gerektiğini söyleyip ikna ederek söz konusu videoyu kendisinden isteyip programda yayınladım. Ve tahmin ettiğim gibi çok büyük olay oldu. Gelen tepkileri buradan tek tek anlatmam imkânsız ancak şu kadarını söyleyebilirim ki; Gülerce ile ilgili analizim, yorumum toplumun büyük bölümünün düşüncesini de yansıtıyor. O yüzden Gülerce'yi aklayıp paklayıp bu adamdan yeni bir makul "Hocaefendi" yaratmaya kimse kalkmasın! Kırk yıllık kaniden bir yani olmayacağını artık herkes anlasın!