BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Serdar Turgut'a hapis istemi FLAŞ

Serdar Turgut’un, Rojin için "Onu dağa kaldırır, seks kölem yapardım" ifadeleri yargıya taşındı.

Abone ol

Ünlü sanatçı Rojin, şu an Habertürk'te yazan Serdar Turgut’a ceza davasında ifade vermek için Bakırköy Adliyesi’ne gelerek hakim karşısına çıktı. Müşteki Rojin, Bakırköy 2. Asliye Ceza mahkemesinde ilk kez ifade verirken, sanık Serdar Turgut’un duruşmaya gelmediği gözlendi.

Mahkeme tüm delil ve belgelerinin toplantığına kanaat getirerek dosyayı esas hakkındaki mütalaasını yapması için savcıya verdi. Esas hakkındaki mütalaasında "Sanık Serdar Turgut’un üzerine atılı cinsel taciz suçunun yasal unsurları itibariyle oluşmadığı anlaşıldığından atılı suçtan beraatine" diyen savcı, Turgut’un hakaret suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi, "

ROJİN'İN AVUKATI: "YAZIDAN RENCİDE OLDU"

Turgut’un cezasının ertelenmesini isteyen savcı mütalaasının devamında "Sanık Turgut’un 24.10.2009'de Akşam gazetesinin 5 sayfasında yayınlanan 'PKK teröristi olmadığıma pişmanım' başlıklı yazının eser sahibi olarak kullandığı ibarelerle yazının bir bütün olarak değerlendirilmesinde katılan sanatçı Rojin’in şeref ve haysiyetine yönelik hakaretamiz ifadeler kullandığı, bu şekilde üzerine atılı suçu işlediği tüm dosya kapsamı ile anlaşıldığından, sanığın eylemine uyan TCK’nın 125/1-2-4 maddeleri gereğince cezalandırılmasına, yasal şartları bulunmakla CMK’nın 231. maddesi gereğince hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesi kamu adına mütalaa olunur" dedi.

Görüşü sorulan Rojin, mütalaaya katıldığını ifade ederken avukatı Mücteba Kılıç, "Sanık Turgut, Kürt açılımı dolayısıyla böyle bir yazıyı kaleme aldığını söylemişti. Müvekkilim Kürt açılımının tarafı değildir. Bu nedenle yazıdan maddi olarak büyük zarar gördüğü gibi rencide olmuştur. Sanığın cezalandırılmasına karar verilsin" diye konuştu.