BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,70
ALTIN 2.380,50
HABER /  GÜNCEL

Şenol Güneş çok sert konuştu

Sezonu değerlendiren Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş çok sert açıklamalarda bulundu

Abone ol

Sezonu değerlendiren Şenol Güneş, hakem hatalarını gündeme getirdi ve özelikle de Fenerbahçe lehine haber yapmakla suçladığı Hürriyet gazetesini hedef aldı.

Bu sezonki en sert açıklamasını yapan Güneş, Fenerbahçe'nin şampiyonluğuyla ilgili "Fenerbahçe gerek saha içinde gerekse saha dışında lobisiyle çalıştı" diye yorumda bulundu.

Tecrübeli hoca gazete için "Fenerbahçe onların resmi yayın organı olduğunu açıklasaydı bir şey demezdim. Fenerbahçe TV onlar kadar taraflı değil" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER EŞLİĞİNDE HAKEM HATALARINI ANLATTI

Hakem hatalarını borkovizyon eşliğinde tek tek yorumlayan Güneş, bazı maçlardan örnekler verdi:  "Kayseri'de biz 2 puan verdik ağzımızı açmadık. Biz kötü niyeti konuşuyoruz. 3 maçta 3 penaltı verildi diyenler 1 maçta 3 penaltı kazandı. Bana göre ilk penaltı yüzde yüz penaltı değil."

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. İşte Güneş'in açıklamalarından öne çıkan satır başları:

"FENERBAHÇE YAYIN ORGANI GİBİ ÇALIŞANLAR OLDU"

Ligin heyecanı kaybolduğu şeklindeki yorumlar. Trabzonspor aleyhine kullanıldı. Rakip takım yayın organı gibi çalışanlar olmuştur. Özellikle Hürriyet Gazetesi'nin ismini vermek istiyorum. Ben hürriyetimi kaybettim ama cesaretimi kaybetmek istemiyorum. Özellikle ilk yarıda TSYD toplantısında konuşmamdan alıntı yaparak benim antreörlükten ayrılacağımı söylediler. Medyanın şampiyonluk yarışında üzerimizde olumsuz etkisi oldu.

"BEN KRİZ ÇIKARIYORMUŞUM GİBİ KAMUOYU OLUŞTURULDU"

Rakip takımın kalecisinin gol yemesi... Bunlar olağan şeylerdir. Siz bir takım şeyleri kamuoyu oluşturmak için söylüyorsanız biz de ona yanıt veriririz. Siz hakemi eleştirebilirsiniz. Ben kriz çıkarıyormuşum gibi kamuoyu oluşturuldu.

"BİZ O MAÇTA KUPAYI KAYBETTİK"

Hakemler farklı maçlarda, benzer pozisyonlarda çelişkili kararlar verdiler. Hakem atamaları ve kararları rayından çıktı. Çok baskı altında kararlar verildi. Kupa maçında Beşiktaş maçında ofsayttan gol yedik. Cüney Çakır'a karşı ağzımızı açmadık. Biz kupayı kaybettik o maçta.

"3 MAÇTA 3 PENALTI VERİLDİ DİYENLER, 1 MAÇTA 3 PENALTI KAZANDI"

Karabükspor-Fenerbahçe maçında Selçuk Şahin'e verilmeyen kırmızı kart var. Halis Özkahya bizim maçımızda penaltıyı vermedi ama aynı hakem benzer bir pozisyona Eskişehirspor-Bursaspor maçında penaltı verdi. Biz hakemler bize çalışsın istemedik. Bundan rahatsız oluruz. Karabük maçında Yunus Yıldırım çok kötü maç yönetti. Kayseri'de biz 2 puan verdik ağzımızı açmadık. Biz kötü niyeti konuşuyoruz. 3 maçta 3 penaltı verildi diyenler 1 maçta 3 penaltı kazandı. Bana göre ilk penaltı yüzde yüz penaltı değil.


"HERKES HATA YAPABİLİR AMA KİMSE KÖTÜ NİYETLİ OLMAMALI"

Oyuncuların kafa karıştırılması olayı var. Emenike, Selçuk gibi... Hürriyet Gazetesi bize bazen yer vermiyor ama Umut'un eşinden boşanmasının haberini veriyor. Sağolsunlar çok önemli bir haber! Oyuncuların kafasını karıştıran gazete başlıkları atıldı. İyisiyle kötüsüyle lig geride kaldı. 82 puanla ikinci olduk, üzgünüz. Herkesin hataları olabilir ama kimse kötü niyetli olmamalıdır.

"KAOS VE ŞİDDET ORTAMINI ELEŞTİRENLER KAOS VE ŞİDDET ORTAMI YARATMAMALI"

Gelecek yılın bu yıldan daha iyi olmasını diliyorum. Farklı düşüncelerimiz olsa da aynı geminin içindeyiz. Türkiye'de kaos ve şiddet ortamını eleştirenler şiddet ve kaos ortamı yaratmamalı. Transfer düzeni değişmelidir. Büyükleri daha büyük yapan bir düzen var. Başarılı olup olmadığımızı kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

"HAKEMLERİ ATAMALARLA DARMADAĞIN ETTİLER"

Bu konuda ne yapsak değişmez. Düzen aynıdır. Bu düzen içinde güçlü olan gücünü kullanır. Bu hiç değişmeyecek. Yunus yıldırım ikinci yarıda bizim üç maçımıza geldi. F.Bahçe'nin hiç maçını yönetmedi. Bunları MHK Başkanı bilmiyor mu? Abdurrahman Arıcı da bunların içerisinde, başkaları da. Ben onlarla ilgili konuşsam ne olacak. Birkaç tane bizim de lehimize karar verildi ama bu da doğru değil ki. İkinci yarı darmadağın ettiler hakemlerimizi, atamalarla. Abdurrahman Arıcı'yla ilgili ben de çok şey duyuyorum. Herhalde milletvekili kendisi. Siyasi işlere girmek istemiyorum açıkçası.

HANGİ FUTOLCULARIN AYRILDIĞINI SÖYLEDİ? YATTARA'YA NEDEN SEN NASIL BİR ADAMSIN DEDİ? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

"EMEĞE SAYGI DEDİĞİMİZDE BİZE SALDIRANLAR ŞİMDİ F.BAHÇELİLERE SESSİZ KALIYOR"

Devre arasında yapılan TSYD toplantısında Mustafa Denizli'ye ne zaman antrenörlüğü bırakacaksınız diye sordular. 3 sene daha çalışırım dedi. Ben de ben daha gencim Mustafa Hoca'dan daha sonra bırakırım dedim. Bunu yanlış yorumladılar. Şenol Güneş kriz çıkarıyor dediler. Emeğe saygı dediğimizde bize saldıranlar şimdi Fenerbahçelilere sessiz kalıyor.

"GELECEK SEZON İŞİME DEVAM EDECEĞİM"

Gelecek sezon da ben işimi devam edeceğim. Pozisyonumda değişiklik yok. Trabzonspor'un yönetimi var, teknik heyeti var. Ben takımdan sorumluyum. Takımla ilgili oyuncu alınacaksa onu söylerim. Ben buradaki sorunları çözmek için buradayım.

"EGEMEN İLE SELÇUK BİZDEN AYRILDI"

Egemen ile Selçuk bizden ayrıldılar diye düşünüyorum. Kendileriyle konuştuğumuzda o havayı hissediyorum. İmza atılmaması bir hatadır. Kendilerine de söyledim, kalabiliyorsa kalsınlar.

"JAJA VE COLMAN GİTMEK İSTİYOR"

Jaja'nın menajeri aramış gitmek istiyor gibi şeyler söylemiş. Otobüste gelirken Colman da gitmek istediğini söylemiş. Colman ve Jaja'nın sorunları vardı. Jaja da iyi çocuk aslında ama bazı sorunları vardı. Şu anda da görüntüsü iyi değil tabi. Gelip gelmeyeceğini zaman içerisinde göreceğiz, durumunun ne olacağını şu an için bilemiyorum.

"YATTARA SEN NASIL BİR ADAMSIN?"

Bu aşamada alacağımız transferlerin iyi ve uyumlu olması önemli. Gidecek oyuncular da henüz belli değil, özellikle yabancılar. Transfer değişiminde bir sıkıntı yaşayacak gibiyiz. Yattara'nın sezon başında sorunları vardı ama sonrasında bir sorunu yoktu. Başlangıçta oynamadığı zaman küsmeleri vardı. son zamanlarda takımın en örnek oyuncusu gibiydi ama anlaşma yaptıktan sonra. Kalmasını istedim. Yattara ile son maçta konuştum. Son maçta ihtiyaç varsa oynatacağım, istersen son 5 dakika alayım seyircileri selamla dedim. Kafam karışık oynamak istemiyorum dedi. Maç 3-0 oldu ve geldi ben seyircileri selamlamak istiyorum dedi. Sen nasıl bir adamsın?

"JAJA, COLMAN'I ETKİLEMİŞ OLABİLİR"

Jaja gider mi gitmez mi? Öyle sorunlar var ki adamın kişisel sorunları takımın üstünde. Egemen ve Selçuk oyuncu olarak son ana kadar ellerinden geleni yaptılar. Belirsizlikler nedeniyle giden oyunculara veda etmemiz sorun oluyor. Egemen de Selçuk da kalmasını istediğim oyuncular. Türk oyunculardan yana sıkıntım yok, yabancı oyunculardan Colman'ın kalmasını isterim. Kafası karışık onun biraz, belki de onu Jaja etkilemiştir.

"CALE BONSERVİS BEDELİNİ GETİRİRSE GİDEBİLİR"

Cale'nin kayınpederi, menajeri geldi, durumunu söyledi. Ben de transferi konusunda yardımcı olacağımızı söyledim. Gerekli parayı getirdikten sonra gidebileceği kendisine söylendi. Trabzonspor yabancılara iyi paralar verdi ama beklediğin tam alamadı. Zaman zaman katkı da sağladılar bunu da söylermek lazım. Yerli de sıkıntı var. Selçuk ve Egemen gitmediği zaman bir sorun olmazdı ama giderlerse sıkıntı olacak.

FENERBAHÇE'YE NASIL DOKUNDURDU? HÜRRİYET'İ HANGİ AĞIR SÖZLERLE ELEŞTİRDİ? EMENİKE İÇİN NE DEDİ? AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

"GÜCÜNÜZÜ TARAFSIZ KULLANIRSANIZ SİZİ EZERLER"

Şaibe demek doğru değil. Sizin yakın dostunuz mafyanın başıysa ve size kıyak geçiyorsa mafya iyidir. Size yakın değilse mafya kötüdür! Bu ahlak anlayışıyla ilgili bir konu. Çuvaldızı kendine batırmak lazım. Sizin gücünüz var da bunu tarafsız kullanırsanız sizi ezerler. İhaleyi kim alır? İşini iyi yapan mı alır yoksa onun yan gücü mü alır. Hepimiz sokağa çıktığı zaman birbirine güvenebilir mi? Eğer bu duyguyu yerleştiremiyorsanız olmaz. Bana da söylenen ya kardeşim sen çok iyisin ama niye bunları yapmıyorsun. Yapsaydım ben olamazdım ki.

"UMUT'A TEKLİFLER VAR"

Umut konusunda yine teklif var diyorlar. Bilmiyorum, çok sorunumuz var. Biz sorunu severiz!

"F.BAHÇE GEREK SAHA DIŞINDA GEREKSE SAHA DIŞINDA LOBİSİYLE ÇALIŞTI"

Başbakanın şampiyonlukta hiç etkisi de olmayabilir olabilir de. Oradan kimin ne aldığına, ne kadar etkilendiğine bağlı. Bir suçlu bularak bu bunu yaptı dersek ben de haksız olurum. Başbakan'ın şampiyonlukta etkisi olduğu konusunda yorum yapmak doğru değil. Başbakanın bunu planladığını düşünmüyorum ama birileri onu orada çok güzel hazırladılar! Ne güzel yaptılar! Ama Fenerbahçe'ye haksız şampiyon oldu demek saygısızlık olur. Fenerbahçe gerek saha içinde gerekse saha dışında lobisiyle çalıştı.

"FB TV BİLE BÖYLE YAYIN YAPMIYOR"

Seçimler de var, bu olaylar siyasi tarafa çok çekiliyor. G.Saray şampiyon olduğu zaman da vardı. Hürriyet'in ismini veriyorum belki de yanlış yapıyorum ama Fenerbahçe'nin otobüsünde var Hürriyet'in yetkilileri. Keşke bunu bize önceden söyleselerdi şerefsizim bir şey demezdi. Ben FB TV'yi de izliyorum böyle yayın yapmıyorlar.

"GABRIC SAĞ KANATTA OYNAMAK İSTEDİĞİ İÇİN AYRILDI"

Gabric'in bizden gitme nedeni sağda oynama isteğiydi. Orada Yattara, Burak vardı o nedenle A.Gücü'ne kiralandı.

"EMENIKE'NİN OYNAMAMASI SEZONUN EN ÖNEMLİ OLAYIDIR"

F.Bahçe'nin kalecisi F.Bahçe'den gol yedi. Yer, bunda bir şey yok. Bununla ilgili bir şey diyemem. Diyenleri de kınarım. Kalecilerin yediği hatalı gollerin arkasında bir şey aranmamalı ama Bir maçtan önce oyuncuyla ilgili spekülasyon yapıp oyuncuyu rahatsız etmeyi doğru bulmuyorum. Sonuçta o oyuncu oynamadı. Bir de giderse Fenerbahçe'ye adını ne koyarsanız koyun. Emenike'nin son maçlarda oynamaması sezonun en önemli olayıdır.