BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.440,43
HABER /  POLİTİKA

Şener referandum rengini belli etti

Abdüllatif Şener, referandum rengini belli etti... Peki 'evet' mi yoksa 'hayır' mı diyecek? İşte yanıtı...

Abone ol

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Anayasa değişikliğinin kamuoyunda bir ayrışma ve kavga yarattığını belirterek, “Olumsuz görülen kısımlar Anayasa Mahkemesi tarafından karara bağlandı. Referandumda değişikliğe ‘Evet’ oyu kullanacağız” dedi.

Bazı etkinliklere katılmak üzere memleketi Sivas'a gelen TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, kendi köyü olan Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Demircilik Köyü girişinde davul- zurnayla karşılandı. Köy girişinde aracından inerek hemşehrileriyle bir süre sohbet eden Şener, daha sonra gazetecilerin ülke gündemiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Şener, 12 Eylül'de yapılacak referandumda, ‘Evet’ oyu kullanacaklarını belirterek, “Bir Anayasa paketi var. Bu 12 Eylül’de halkoylamasına sunulacak. Milyonlarca yurttaşımız bu değişikliğe evet ya da hayır diyecek. Bu değişiklik tartışmaları kamuoyunda bu bir ayrışmaya, bir kavgaya dönüşmüştür. Aslında siyaset 3 yıldır halkın dertlerini sorunlarını çözmek yerine sürekli kavga yapmak suretiyle halkı ayrışmaya ve bunun üzerinden oy almaya yönelmiştir. Biz bu tavrı yanlış görüyoruz dedi.

Ülkede işsizlik sorunu bulunduğunu çiftçinin, işçinin sıkıntısı olduğunu, burudu yaşayan insanların var olma, geleceğe umutlu yürüme isteği olduğunun altını çizen Şener, Ama siyaset bunlara çözüm üretmek yerine sürekli kavga etmek suretiyle vatandaşı ayrıştırmaya çaba harcamaktadır. Yine aynı şekilde terör olayları artmıştır. Terör 1984'ten bu yana zirve yapmıştır. Daha önceki yıllarda görülmedik oranda terör olayları artmıştır. Bu noktada siyasi sorumluluk vardır. Hükümet, başbakan neyi yanlış yapmıştır ki terör olayları artmıştır. Ya da neyi yapmamıştır da terör olayları artmıştır. Bunun hesabını vermek zorundadır. Gerekli önlemleri ve tedbirleri almak zorundadır” dedi.