BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  MEDYA

Selvi Bahçeli'yi o çizgi roman karakterine benzetti

AK Parti-MHP koalisyon görüşmesinden sonuç çıkmadı. Abdülkadir Selvi, Davutoğlu Bahçeli görüşmesinin perde arkasını yazdı.

Abone ol

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, koalisyon arayışlarında uzlaşmaz tutum izlemekle eleştirdiği Bahçeli'yi çizgi roman karakteri Mister No'ya benzetti.

AK Parti MHP koalisyon görüşmesinden sonuç çıkmadı. Çok daha erken biteceği beklenen zirve neden 2.5 saat sürdü? İçeride neler konuşulduğu merak konusu oldu.

Görüşmenin ayrıntılarını iktidar partisine yakın kalemlerden Selvi, bugünkü köşesinde yazdı. İşte o yazının ilgili bölümü:

OLACAK FORMÜLLERİ BİLE OLMAZ YAPMANIN PEŞİNDE

"Bir dönemler “Mister No” diye bir çizgi roman vardı. MHP liderinin tavrı tam buna uyuyor. “Mister No Bahçeli”.

Meslek hayatının bir bölümünde Alparslan Türkeş'i izlemiş biri olarak, Türkeş yapıcıydı. Kriz anlarında devreye girer, Cumhurbaşkanı ile liderler arasında mekik dokur, yapıcı formüllere destek verirdi. Bahçeli tam tersi. Olacak formülleri bile olmaz yapmanın peşinde.

DAVUTOĞLU TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA AYRINTILI BİLGİ VERİYOR

Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi 2.5 saat sürdü ama aslında ilk dakikada bile sona erebilecek bir görüşme olduğu anlaşılıyor. Başbakan terörle mücadele konusunda ayrıntılı bir şekilde bilgi veriyor. Bu arada Bahçeli hiçbir soru sormuyor. Adeta PKK ile mücadelede yapılanları merak etmiyor. Başbakan'ın sözü bitiyor. Bahçeli, ”Dört maddemize göre sizinle koalisyon gerçekçi bir yol olarak gözükmüyor” diyor.

BAHÇELİ ŞART KOŞTUĞU 4 MADDEYİ MÜZAKERE ETMEMİŞ

Bu 4 maddeyi Başbakan'la müzakereye bile gerek duymuyor. Koalisyon görüşmeleri sırasında Başbakan'ın bir yönünü fark ettim. Sabır küpüymüş. Davutoğlu buna rağmen 4 maddeyle ilgili görüşlerini izah ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koalisyon pazarlığına konu edilmeyeceğini söylüyor.

TÜM YOLLAR SANDIĞA ÇIKIYOR

Davutoğlu, koalisyon kuruluşu için samimi bir şekilde gayret gösterdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu da elini taşın altına soktu. PKK tarafından sabote edilen HDP çoktan denklem dışı ama MHP, ısrarla ve inatla çözümsüzlüğü tercih etti.
Eğer, ”Mister No Bahçeli”nin bu tutumu olmasa AK Parti ile MHP koalisyonu kurulabilirdi.
Ülkücüleri koalisyon ortaklığından eden MHP liderinin uzlaşmaz tutumu oldu.
Şimdi artık tüm yollar sandığa çıkıyor."