BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.444,76
HABER /  MEDYA

Şehit Savcı Kiraz muhabire içini dökmüş

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın, şehit düşmesinden 2 gün önce bir muhabire hakkında çıkan haberlere ilişkin, 'Canım çok sıkılıyor' dediği ortaya çıktı.

Abone ol

İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı'ndaki odasında DHKC'li teröristler tarafından rehin alınan ve 8 saat sürenin ardından şehit edilen Cumhuriyet Savcı Mehmet Selim Kiraz, hayatını yitirmeden 2 gün bir muhabire adeta içini döktüğü ortaya çıktı.

"CANIM ÇOK SIKILIYOR"

Berkin Elvan soruşturmasını üstlenen Savcı Kiraz, o açıklamasında "Sol basındaki haberlerde ismimin yazılmasına çok canım sıkılıyor. Berkin Elvan dosyası için elimden geleni yapıyorum. Hafta sonları evde bile çalışıyorum." demişti.

Teröristlerce şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın, ölümünden birkaç gün önce, kendisini ziyaret eden Akşam muhabiri Hilal Yıldırım'a Berkin Elvan soruşturmasına ilişkin " Hafta sonları bile evden çalışıyorum. Olayda suçu olanı ortaya çıkaracağız' dediği ve hakkında çıkan haberler için “İsmimin yazılmasına çok canım sıkılıyor” diye cevap verdiği ortaya çıktı.

mehmet-selim-kiraz.20150403102024.jpg

İşte şehit Savcı Kiraz’ın ölümünden birkaç gün önce yaptığı o açıklamalar:

"HABERLER CANIMI SIKIYOR"

“Elimdeki dosyalara hakim olabilmek için gece gündüz, evimde, hafta sonları dahil çalışıyorum. Berkin Elvan'ın dosyasının kamuoyu için hassas olduğunun farkındaydım. Berkin’in dosyası için çok titiz hareket ediyorum. Berkin Elvan'ın dosyası kamuoyu içinde çok hassas farkındayım.

"SOL BASINDA DOSYADA HİÇBİR İLERLEME OLMADIĞI HABERLERİ YAPILIYOR"

Sol basında dosyada hiçbir ilerleme olmadığına ilişkin haberler yapılıyor. İsmim yazılıyor. Bu çok canımı sıkıyor. Ben bu dosya için elimden geleni yapıyorum üzülüyorum böyle şeylere. Beni siyasi boyutu ilgilendirmiyor. Olayda suçu olan varsa ortaya çıkaracağız."

aa_picture_20150401_4939030_web.jpg

BERKİN ELVAN SORUŞTURMASINDAKİ 5. SAVCIYDI

Çağlayan Adliyesi’nde 6. katta görev yapan ve 14 yıllık savcı olan Mehmet Selim Kiraz, Berkin Elvan soruşturmasındaki beşinci savcı olarak atanmıştı.

Geçen yıl HSYK’nın yaz kararnamesi sonrasında Gaziosmanpaşa Adliyesi’nden Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na atanan Kiraz’a Gezi Parkı dosyaları verilmişti.

GEZİ İLE İLGİLİ BAŞKA DOSYALARA DA BAKIYORDU

Berkin Elvan ile ilgili dosyanın dışında yine eylemler sırasında yaralanan Lobna Allami, Okan Özçelik, Volkan Kesanbilici, Erdal Sarıkaya, Aydın Aydoğan ve Burak Ünveren’in de aralarında olduğu çok sayıda kişinin soruşturma dosyasını yürütüyordu.

berkin-elvan.20150403102157.jpg
 

BERKİN'İN ÖLÜMÜNDE ŞÜPHELİ POLİSLERİ BELİRLEYECEKTİ

Kiraz’ın eşi de Çağlayan Adliyesi’nde hakim olarak görev yapıyor. Savcı Kiraz, Elvan’la ilgili dosyayı aldıktan sonra soruşturmayı sürdürürken, son olarak Emniyet Müdürlüğü’nden daha önce eşkâlleri belirlenen 3 polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla olay günü o bölgede görevli 21 polisin kimliklerini almıştı.

İŞTE O SORUŞTURMADA YAPTIĞI SON İŞLEM

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın Berkin Elvan dosyasında yaptığı son işlemlerden biri de, Elvan’ın ölümüne ilişkin görüntüleri Jandarma Kriminal’e göndermek oldu.