BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,24
HABER /  MEDYA

Sayım Çınar'dan SİYAD başkanına açık mektup!

Sayım Çınar kaleme aldığı bir açık mektup ile SİYAD BAŞKANI ALİN TAŞÇIYAN ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ P&R'CISI MI? diye sordu.

Abone ol
GAZETECİLER.COM - ÖZEL

Gazeteciler.com ve İnternet Haber'deki röportajları ile adından söz ettiren Sayım Çınar kaleme aldığı bir açık mektup ile SİYAD BAŞKANI ALİN TAŞÇIYAN ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ P&R'CISI MI? diye sordu.

İşte Alin Taşçıyan ile yaşadıklarını dile getiren Sayım Çınar'ın o mektubu:

Tuhaf günler yaşıyoruz.

Onlarca yıllık gazetecilik hayatımda ilk kez yaşadığım türden tuhaflıklar.

Öncelikle gazetecilik anlayışımı ortaya koymakla başlayayım: Her türlü görüşe, yaklaşıma, anlayışa sonuna kadar kulak veren, sayfalarını açan bir gazetecilik ahlaktan geliyorum.

Röportaj yaptığım isimlerin görüşleri kendilerini bağlar, bana düşen tarafsız bir biçimde söylenenleri okurlara ulaştırmaktır.

Son dönemde yaptığım Murat Tolga Şen söyleşisi de ses getiren, keskin ifadeleri sebebiyle tartışmalara konu alan bir söyleşi oldu. Devamında yaşananlar ise şu şekilde:

Altın Portakal'a katılmak üzere P&R sorumlusu Elif Tunca ile görüştüğümde veto yediğimi öğrendim, nedeni yaptığım söyleşiydi. Devamında Alin Taşçıyan ile mesajlaştım ve en sonunda telefonla beni aradı. Beni "çanak tutmak" ile suçladı ve bu sebeple Altın Portakal Film Festivali'ne "katılamayacağımı" söyledi.

1) SİYAD ne zamandır Altın Portakal'ın P&R yönetimini yapıyor?

2) Özgür basın çığlıklarının en çok kültür sanat alanında yükselmesi gerekirken, nasıl oluyor da bir gazeteci yaptığı söyleşi sebebiyle veto yiyebiliyor?

3) Sansüre en karşı durması gereken gruplar, nasıl oluyor da en ağır şekliyle sansür uygulayabiliyor?

Bu soruları en başta SİYAD yetkililerine, devamında vicdan sahibi tüm gazeteci ve okur dostlara soruyorum.

Son söz olarak: Baskılar beni yıldıramayacak, buna izin vermeyeceğim.

Saygılarımla,

Sayım Çınar