BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,45
HABER /  GÜNCEL

Saros'ta casus teknesi hangi ülkeye ait olduğu bilinmiyor!

Saros Körfezi açıklarında Çanakkale ve Enez Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı devriye ekipleri bir tekne tespit etti. Halk tarafından casus olarak adlandırılan teknenin ne olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Çanakkale ve Enez Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı devriye ekipleri, ağustos ayı sonunda Saros Körfezi açıklarında bir tekne tespit etti. Yunanistan’ın Semadirek Adası açıklarında Türk karasuları içindeki tekneye yanaşan ekipler incelemede bulundu. Özel teknenin ne olduğuna dair açıklama geldi.

Saros Körfezi'nde geçen yıl temmuz ayında balıkçı ağlarına takılarak deniz dibinden çıkarılıp, Enez Limanı'na getirilen ve Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı'nın Enez Bot Komutanlığı yetkililerine teslim edilen yaklaşık 5 metre uzunluğundaki deniz aracı, son günlerde bölge halkı arasında 'casus tekne bulundu' yorumlarına neden olmaya başladı. Ancak, gerçeğin öyle olmadığı anlaşıldı. 

Tatbikatlarda 'hedef tekne' olarak kullanılan deniz aracının, NATO gemilerinin savunma sistemlerini denemek amacıyla Saros Körfezi'ndeki bir tatbikatta kullanıldığı ve silah atışları nedeniyle kurşun deliklerinin oluşmasıyla battığı belirtildi.

 ​Sürat teknesini andıran deniz aracının arkasında yatık şekilde bir motoru bulunuyor ve uzaktan kumanda edilerek hareket ettiriliyor.