BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,66
ALTIN 2.506,07
HABER /  DÜNYA

BM'den Coca Cola'ya soğuk duş! 2 ünlü firma daha var

Coca Cola kara liste gerilimi yaşıyor. BM İnsan haklarının yasadışı Yahudi yerleşimlerine destek veren firmaları içeren bir kara listeyi yayınlamak üzere olduğu kaydedildi. Listede Coca Cola ile birlikte 2 büyük ve tanınmış firma daha var.

Abone ol

BM İnsan Hakları Konseyinin hazırladığı bir listede işgal altındaki Filistin’de yasadışı Yahudi yerleşim bölgelerine destek veren firmalar yer aldığı bildirildi.

İsrail Channel 2 televizyonuna göre söz konusu kara listede Coca Cola, TripAdvisor ve Caterpillar gibi şirketler var.

ABD’nin BM temsilcisi Nikki Haley Haziran ayında listeyi BM İnsan Hakları Konseyi’nin utanç verici eylemlerinden biri olarak tanımlamış ve konseyde bir reforma gidilmezse çekileceklerini öne sürmüştü.

İSRAİL TEHDİT ETTİ
Söz konusu liste kısa bir süre önce İsrail  Dışişleri Bakanlığına ulaştı. Bakan Tzipi Hotovely BM'nin ateşle oynadığını iddia etti ve BM'ye ayrılan bütçeyi kesme tehdidi savurdu. BM'deki sözde İsrail karşıtı ön yargıyı kırmak için ABD ile birlikte çalıştıklarını ifade etti. 

Öte yandan BM İnsan hakları Konsey Başkanı Zeyd Raad el Hüseyin’in ABD ve İsrail’in karşı çıkmasına rağmen listeyi yayınlamak istediği belirtiliyor.

COCA COLA'NIN FİLİSTİN FABRİKASI
Listede yer alan Coca Coca'nın Filistin'de fabrikaları bulunuyor. Bu fabrikalar da Filistin'deki en büyük istihdam alanları olarak gösteriliyor.

Coca Cola'nın Filistin'deki fabrikasına bakın! Meğer hiç...Coca Cola'nın Filistin'deki fabrikasına bakın! Meğer hiç...Coca Cola'nın Filistin'deki fabrikasına bakın! Meğer hiç...Coca Cola'nın Filistin'deki fabrikasına bakın! Meğer hiç...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN