BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,72
ALTIN 2.451,55
HABER /  GÜNCEL

Sarıgül yeni Anayasa için tarih verdi

Sarıgül anayasa değişikliği paketi tartışmalarına katıldı. TDH lideri olaya daha geniş açıdan baktı..

Abone ol

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunun, yeni anayasanın da genel seçimlerden hemen sonra yapılması gerektiğini vurguladı.

TDH Genel Başkanı Sarıgül, seçim hazırlıklarına başlamak için Kocaeli'nde ilk adımı attı. Kocaeli'nde parti üyeleri ile akşam yemeğinde bir araya gelen Sarıgül, TDH'nin halkın hareketi olduğunu söyleyerek, "TDH'de el ele, kol kola, omuz omuza olacak. Mustafa Sarıgül sadece bireydir. Bu hareket Musatafa Sarıgül hareketi değil, bu hareket hakkın gücüyle halkın hareketi. TDH iki tane güce inanıyor; önce hakka inanıyoruz, sonra halkımıza inanıyoruz." diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Van'da yuhalanıp, yumurta atılmasını değerlendiren Sarıgül, hiçbir siyasinin yuhalanmasını arzu etmediğini, olayın kendisini çok üzdüğünü kaydetti. Sarıgül, Baykal'ın CHP Liderliğinden vazgeçmesi gerektiğini vurgulayarak şunları ifade etti: "Siz uzun yıllardan beri kendi seçtiğiniz delegelerle ömür boyu başkan olabilirsiniz. Ama halkın oyuyla başbakan olamıyorsunuz. Kongre kazanmasını iyi bilir fakat iktidar kazanmasını iyi bilmez. Zaten iktidar da olmak istemiyor."

BAYKAL ERDOĞAN İÇİN ŞANS

CHP Genel Başkanı Baykal'ın, Başbakan Erdoğan'ın iktidar için nimet olduğunu kaydeden Sarıgül, "Başbakan yiyor, içiyor, kalkıyor Baykal'a dua ediyor. Sayın başbakanın en büyük şansı Baykal." şeklinde konuştu.
Türkiye'nin bir numaralı gündemi olan anayasa değişikliğini de değerlendiren Sarıgül, Anayasa değişikliğinin gerekli olduğunu, fakat değişikliğin iktidar partisi tarafından ülkenin gündemini değiştirmek için gündeme atıldığını söyledi.

SEÇİMDEN HEMEN SONRA ANAYASA YAPILMALI

Sarıgül konuşmasına şöyle devam etti: "Anayasa gibi ulusal konuları seçime bir yıl kala gündemi değiştirmek için gündeme atarsanız. Bundan Türkiye'miz zarar görür. Sivil anayasaya Türkiye'nin ihtiyacı vardır. Ama bu genel seçimlerden hemen sonra yapılmalı. Anayasa her vatandaşın anayasasıdır. Her vatandaşın benim diyeceği anayasalar seçimden bir yıl önce siyaset malzemesi olarak kullanılmamalıdır. Türkiye'nin yeni sivil demokratik bir anayasaya ihtiyacı vardır. Ama bunu genel seçimden hemen sonra yapmak zorundayız. Parlamento da grupları olan parti liderlerine çağrım şudur; Derhal bir araya gelin, anayasa işini genel seçimden hemen sonraya bırakın. Genel seçimden sonra ulusal uzlaşmayla anayasayı değiştirelim."