BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.520,79
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Van'da AK Parti-DTP anlaştı iddiası

AK Parti’nin Van Belediye Başkanlığını kaybetmesinin şoku daha yeni yeni atlatılırken AK Parti'den Çelik'le ilgili şok bir iddia ortaya atıldı.

Abone ol

Yerel seçimlerin birinci yılında AK Parti hala Van Belediye Başkanlığını kaybetmenin şokunu yaşıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ı da çok üzen bu sonucun yarattığı şok yeni yeni atlatılırken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'le ilgili şok bir iddia ortaya atıldı.

AK Parti'nin Merkez İlçe Başkanı Hekim Karabıyık Çelik ve ekibini hedef göstererek, "Acaba DTP ile bizimkiler kendi aralarında anlaşmışlar mıydı" şüphesini dile getirdi.

AK Parti'nin Van'daki belediye başkan adayı Burhan Yenigün’ün Van teşkilatının adayı olmadığını belirten Karabıyık, “Burhan Bey’in aday gösterildiği gün DTP kutlama yapmıştı. DTP özellikle Burhan Bey"in aday gösterilmesini istiyordu. Bilmiyorum bunlar anlaşmışlar mıydı?” dedi.

“Hüseyin Çelik ile bir daha yola çıkmak istemem” diyen Hekim Karabıyık'ın
Van’ın yerel gazetelerinden İpekyoluhaber'e verdiği röportajdan bazı bölümler şöyle:

Her nedense hep bu Van ilimizin kaderi olmuş, hep ısmarlama milletvekilleri ile yola devam edilmek istenmiştir. Tabi bu milletvekillerinin Van ilimize pek katkıları olmamıştır. Genelde kendi çıkarları için hareket etmişlerdir. Bunun örnekleri doludur. Gerek geçmiş partilerde ve gerekse şu anki dönemde. Bu sebeple ilimizde yetişmiş, Van ilimizi iyi tanıyan kişilere kapımız açıktır.

Ak Parti Van ilinde seçim kaybetmemiştir. Seçimi kaybeden Burhan Yenigün ve Burhan Bey"i aday gösterenlerdir. O zaman da merkez ilçe başkanıydım ve teşkilat olarak da Burhan Bey"in ikinci kez aday gösterilmesini istememiştik. Halk ta istememişti.

Burhan Bey teşkilatın adayı değildi ve Van halkının da adayı değildi. Burhan Bey Van halkına rağmen ve teşkilata rağmen aday gösterilmişti, Van milletvekilleri tarafından. Burhan Bey"in aday gösterildiği gün DTP kutlama yapmıştı. DTP özellikle Burhan Bey"in aday gösterilmesini istiyordu. Bilmiyorum bunlar anlaşmışlar mıydı?

(Sizin milletvekilleriniz ile DTP anlaşmışlar yani?)
Yani Olabilir. Çünkü halk şayet Burhan Bey aday gösterilirse biz oy vermeyiz diyordu. Teşkilat diyordu, Merkez ilçe teşkilatından söz ediyorum. İl teşkilatı zaten bu vekillerin yanındaydı. Ki ben bunlara rağmen seçildim. Bu sadece Başbakan"ın halk istiyorsa Karabıyık seçime girecektir talimatı ile seçime girebildim. Aksi takdirde bugün bu koltukta oturamayabilirdim.

Vekillerimizin aslı görevleri vardır. Bu sebeple sürekli Ankara"dadırlar. Özellikle seçimlerden sonra Hüseyin Çelik hem teşkilata hem de Van"a ve Van halkına küsmüştür. Bu Van halkı tarafından bilinmektedir. Ben çıkıp yalan ifade verecek değilim. Diğer milletvekillerimiz de zaman zaman geliyorlar ancak seçimden 5-6 ay sonrasına kadar da Hüseyin Çelik"in talimatıyla gelmediler. Ancak son 3 -4 aydır düzenli geliyorlar ve ortak-uyumlu çalışabiliyoruz.