BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarıgül Topbaş'ı neden öptüğünü anlattı

Kadir Topbaş ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün samimi diyalogları çok şaşırtmıştı. Mustafa Sarıgül bu konuyla ilgili açıklama yaptı

Abone ol

İNTERNETHABER.COM Dün ünlü tiyatro sanatçısı Tekin Akmansoy'un cenaze törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün samimi diyaloğu dikkat çekmişti. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül bu kareyle ilgili Karadeniz Fm'de Adem Metan'ın sunduğu programa bağlanarak ilk kez konuştu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile bir süre sohbet eden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül saf tutmak için gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yer verdi. Mustafa Sarıgül'e de selam veren Kadir Topbaş'ı Sarıgül kendine çekip yanağından öptü.


KADİR TOPBAŞ'A SARIGÜL ÖPÜCÜĞÜ


CHP'ye geçmesi gündemde olan Mustafa Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için konuşuluyor. Sarıgül ve Topbaş'ın isimleri rakip olarak anılıyor ama cenaze törenindeki bu sahne merak konusu oldu. (DEVAMINI OKU)

İşte Mustafa Sarıgül o açıklaması;

Sarıgül bu konuyla ilgili kendisine yöneltilen olumsuz ve olumlu eleştirilere "Bir siyasetçi için hakkında söylenen yorumların hoşuna gidip gitmemesi önemli değil sadece saygıyla dinlemeliyiz. Ben eleştiri ve öz eleştiriye açık ve netim." dedi.

O SAMİMİ DİYALOG İÇİN NE DEDİ?

Mustafa Sarıgül'ün yıllardan beri aldığı siyasi bir terbiye var. Sarıgül siyaset sahnesiyle dostluk sahnesini ayırt eden bir yapıda. Ben Şişli'nin belediye başkanı olarak oraya gelen valiyi de belediye başkanını da çok iyi karşılamak zorundayım.

SAMİMİYET İÇERİSİNDE ÖPTÜM

Biz Vali Bey'le sohbet ederken o arada Büyükşehir Başkanımız Kadir Topbaş geldi. Bende kendisine yer verdim. 'Olmaz sen arkada kalıcaksın' dedi. Bana 'sende gel buraya' dedi.

O samimi sohbette kendisini samimiyet içerisinde öptüm. O sırada bütün kameralar beni çekmiş hiç farkında değilim.

GELENEKLERİME YAKIŞANI YAPTIM

Siyasi arena ayrı,  dostluk arenası ayrı. Hayat her zaman rekabet değildir. İnanç ve kültür merkezlerine siyaset girmemeli. Ben geleneklerime yakışanı yaptım. Bunu çok doğal karşılıyorum. Medyaya hiç bu kadar yansıyacağını tahmin etmedim. Yarın olsa yine aynı şeyi yaparım. Ben rakipleri iyi olduğunda tebrik ederim. Eksik olduklarında da 'inşallah tamamlarlar' derim.

Yaş olarak benden büyük saygımız olan bir kişi. Büyüğümüz olarak geldi bizde gerekeni yaptık.