BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,74
HABER /  GÜNCEL

'Sarı Toz'un sırrı çözüldü!

Sarı Toz'un sırrı çözüldü. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, konsolosluklara gönderilen sarı tozun tebeşir tozu olduğunu açıkladı

Abone ol

İstanbul'da, bazı ülkelerin konsolosluklarına gönderilen zarfların içinden çıkan sarı tozların, tebeşir tozu olduğu açklandı.

Geçtiğimiz hafta ABD, Almanya, Fransa, Kanada, Belçika ve Macaristan'ın İstanbul'daki konsolosluklarına, zarf içinde sarı toz gönderilmişti.

Tozların biyolojik harp maddesi olmadığı daha önce açıklanmıştı. Konuyla ilgili son gelişmeleri ise, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş düzenlediği basın toplantısında aktardı.

'Zarflardan tebeşir tozu çıktı' diyen Gümüş, Ebola - Mers tehlikesiyle ilgili de konuştu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, "Zarflardan çıkan maddenin, tebeşir tozu olduğu rapor edildi. Yani herhangi bir risk yok" dedi ve şöyle devam etti:

"Üst düzey laboratuvar yapılan değerlendirmelerde, biyolojik harp maddesi bulunmamıştır. Yani veba ve şarbon gibi tehlikeli toksinler saptanmadı. Dün gece itibarıyla da, kimyasal toksin de saptanmadı. Yani hem biyolojik hem de kimyasal toksin çıkmadı.

Bu gelişmeler üzerine, dün itibarıyla bu maddeye maruz kalan 25 kişi taburcu edildi. Sadece Macaristan Konsolosluğu'ndan 6 kişi gözlem altındaydı ve sanırım onlar da bugün bırakılacaklar..."