BIST 10.193
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.380,71
HABER /  GÜNCEL

Utancından yerin dibine girdi

Adana'da 6 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunan Mehmet Y. mahkemede utancından yerin dibine girdi

Abone ol

Adana'da 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismardan tutuklu yargılanan pedofili (çocuklara cinsel ilgi duyma hastalığı) hastası 27 yaşındaki Mehmet Y., utancından olayı anlatamadı. Mahkeme heyeti, mağdur çocuk ile sanığın hastaneye sevk edilerek rapor aldırılmasına karar verdi.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Tellidere Mahallesi'nde 12 Kasım 2011'de meydana gelen olayda, iddiaya göre Mehmet Y., sokakta gördüğü kız çocuğu C.N.E.'ye "Seninle bir yere gideceğiz" diyerek bir binanın merdiven dairesine götürdü. Çocuğa cinsel istismarda bulunan Mehmet Y. daha sonra kaçtı. Farklı tarihlerde başka çocuklara da cinsel istismarda bulunduğu ve tutuklu yargılandığı duruşmalardan birinde "Ben hastayım. Çocukları görünce kendime hakim olamıyorum. Tedavi olmak istiyorum" diyerek yalvardığı, tedavi olması için tahliye edildiği belirlenen Mehmet Y., yeniden yakalanıp tutuklandı.

Hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Mehmet Y.'nin yargılanmasına başlandı. 43 yıla kadar hapsi istenen sanık Mehmet Y., "Tahliye olduktan sonra hastaneye başvurdum. Ancak sosyal güvencem olmadığı için beni tedavi etmediler" dedi.

Mehmet Y., "Daha sonrasını anlatacak durumumum yok. Psikolojim müsait değil. Huzurunuzda eziklik hissediyorum" diyerek yaptığı cinsel istismarı utancından anlatamadı. Mahkeme başkanının ısrarları üzerine sanık, "Sadece öptüm" dedi.

Cinsel istismara uğrayan C.N.E. ise olayı şöyle anlattı:

"Biz sokakta arkadaşımla gezerken beni çağırdı. Gittiğimiz binanın merdiveninde oturduk. Eşofmanımı indirdi. Sonra bana cinsel istismarda bulundu. Para verdikten sonra da 'Kimseye söyleme' dedi."

Mahkeme heyeti, küçük kızın cinsel istismar sonucu ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının belirlenmesi, sanığın da sağlık durumunun belirlenmesi için hastaneye sevk edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

2 gün önce de yargılandığı davaların birinden 3 ay hapis cezasına çarptırılan sanık Mehmet Y.'nin, 7 davasının devam ettiği öğrenildi.

 

LİSELİ KIZA GÖRÜNTÜLÜ ŞANTAJ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Bursa'da liseli öğrenci 16 yaşındaki N.M.'yi, internette görüntülü olarak sohbet ederken soyunması için ikna eden 20 yaşındaki Serhat K., kaydettiği bu görüntülerle kıza şantaj yaptı. Kızın her gün okul harçlığını aldığı iddia edilen Serhat K., tutuklandı.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde oturan lise öğrencisi N.M., bir süre önce Serhat K. ile tanışıp arkadaş oldu. İddiaya göre, internette N.M. ile görüntülü olarak sohbet eden Serhat K., kızı soyunması için ikna etti. Kızın görüntülerini kaydeden Serhat K., bu görüntüleri ailesine ulaştırma tehdidinde bulunarak N.M.'den her gün okul harçlığını kendisine vermesini istedi. Her gün düzenli olarak para vermelerine rağmen kızlarının okuldaki harcamalarında sıkıntı çektiğini öğrenen ailesi, N.M.'yi sıkılayınca gerçeği öğrendi.

Ailenin şikayetçi olması üzerine önceki gün gözaltına alınan Serhat K. sorgulamasından sonra, 'cinsel istismar' ve 'şantaj' suçlarından adliyeye sevk edildi. Serhat K. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

SOBA YİNE CAN ALDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde aynı aileden 4'ü çocuk 6 kişi evlerinde ölü bulundu.

Ulusoy Mahallesi Nergiz Sokak'ta oturan Genceli ailesinin büyük oğlu Ahmetşah (22) iki gün işe gitmedi. Patronu Mehmet Sosun, cep telefonuyla ulaşamayınca endişelenerek Genceli'nin evine gitti. Kapıyı açan olmayınca pencereden bakan Sosun, içeridekileri yerde yatarken gördü. Sosun'un ihbarı üzerine gelen polis ve sağlık ekibi, anne Hatun Genceli ile çocukları Muhammet (6), Şenay (12), İslam (13), Ayşe (15) ve Ahmetşah'ın (22) cesetleriyle karşılaştı. Ailenin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri tahmin ediliyor.

BUNALIMA GİRDİ KENDİNİ ASTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde mobilya ve döşeme atölyesi bulunan 31 yaşındaki Atakan Bayram, işyerinde kendini asarak intihar etti. Yakınları, Bayram'ın, son zamanlarda maddi sıkıntıya düştüğünü, eşiyle sorunlar yaşadığını, bu nedenle de bunalımda olduğunu öne sürdü.

Olay, bugün saat 18.00 sıralarında, eski sanayi sitesi, 187 Sokak, numara 10/A'da meydana geldi. Evli ve iki çocuk babası Atakan Bayram, işyerinden bacanağı Volkan Yılbaşı'yı aradı. Moralinin çok bozuk olduğunu söyleyen Bayram, iddiaya göre bacanağından helallik isteyerek, "Kendimi öldürüyorum. Çocuklarım ve eşim sana emanet" diyerek telefonu kapattı. Bacanağından gelen telefon ile sarsılan Volkan Yılbaşı, hemen polisi arayarak yardım istedi ve Bayram'ın işyerine koştu. İşyerine geldiğinde, Bayram'ı tavanda ipte asılı halde bulan Yılbaşı, durumu hemen sağlık ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin kontrolünde, Atakan Bayram'ın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Bayram'ın intihar ettiğini duyan eşi Tülay Bayram, babası Erol Bayram ve kardeşi Hakan Bayram işyerinin önüne geldi. Tülay Bayram sinir krizleri geçirirken, yakınları acılı aileyi sakinleştirmeye çalıştı.

ARKADAŞLARINA MORALİNİN BOZUK OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ

Mobilya ve döşeme atölyesi bulunan Atakan Bayram'ın işlerini yaptırdığı esnaf arkadaşı Ahmet Dal, yaptığı açıklamada, Bayram'ın olay günü öğlen saatlerinde yanına gelerek, sipariş ettiği işleri teslim ettiğini söyledi. Bayram'a bir miktar da para verdiğini ifade eden Dal, "Akşam saatlerinde tekrar benim yanıma gelerek bir sıkıntısı olduğunu söyledi. Benden sonra bir başka esnaf arkadaşa daha giderek, moralinin bozuk olduğunu söylemiş, 'bugün içeceğim, dağıtacağım' demiş. Saat 18.20 sıralarında gelen telefonla Atakan Bayram'ın kendini astığını öğrendim" diye konuştu. Atakan Bayram'ın son zamanlarda maddi sıkıntısı ve ailesiyle sorunları olduğunu söyleyen Ahmet Dal, "Atakan Bayram birahanelere takıldığı için maddi ve manevi yönden zarar gördüğünü tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bayram'ın cenazesi yapılan incelemelerin ardından Nazilli Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

ÖLDÜKLERİ 2 GÜN SONRA ANLAŞILDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde iki gün sonra cesetleri bulunan Genceli ailesinin 6 ferdinin, ısınmak için yaktıkları elektrik sobasının çekyatı tutuşturması sonucu çıkan dumandan zehirlendikleri öne sürüldü.

Dumandan siyaha dönen tek katlı evden çıkarılan cesetler, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İstanbul'da inşaatlarda çalışan 46 yaşındaki baba Halit Genceli'nin de acı haberi aldıktan sonra eşi ve çocuklarını son yolculuklarına uğurlamak için İstanbul'dan Doğubayazıt'a gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Doğubayazıt'ın Ulusoy Mahallesi'nde eşi Halit Genceli İstanbul'da inşaatlarda çalışan anne 44 yaşındaki Hatun Genceli ve 5 çocuğu, tek katlı gecekondularında 15 Ocak Pazar günü akşamı elektrik sobasını yaktıktan sonra uyudu.

2 GÜN SONRA...

Genceli ailesinin büyük oğlu 22 yaşındaki Ahmet Genceli'nin iki gün boyunca çalıştığı internet kafeye gitmemesi üzerine Ahmet'i telefonla arayan internet kafe sahibi Mehmet Sosun, cevap alamayınca ailenin yaşadığı eve gitti. Zili çaldığı evden ses gelmeyince camdan içeri bakan Mehmet Sosun, içerde hareketsiz yatan aile fertlerini gördü. Hemen polise haber verdi.

EVDE 6 CESET

Eve giren polis ve sağlık ekipleri Genceli ailesinden 6 kişinin cesediyle karşılaştı. Hatun Genceli ile çocukları Ahmetşah (22), Ayşe (15), Şenay (12), İslam (13) ve Muhammet'in (6), cesetleri ambulanslarla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, 6 kişinin cesedi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı'na gönderildi.

DUMAN ZEHİRLEDİ İDDİASI

Anne ve 5 çocuğunun öldüğü tek katlı evin dumandan siyaha döndüğü görülürken, yapılan ilk incelemede; ailenin yatarken yaktığı elektrikli sobasının tutuşturduğu çekyattan çıkan dumanın ölümlere neden olduğu görüşüne yer verildi.

AHMETŞAH IRAK'A GİTMİŞ

Annesi ve kardeşleriyle birlikte hayatını kaybeden 22 yaşındaki Ahmetşah Genceli'nin 6 ay önce askerden geldikten sonra çalışmak üzere Irak'a gittiği belirlendi. Irak'ta iş bulan ancak barınma sorunu yaşayan Ahmetşah'ın, Doğubayazıt'a geri dönerek Mehmet Sosun'a ait internet kafede çalışmaya başladığı öğrenildi.

İstanbul'da inşaatta çalışan baba Halit Genceli'nin dün acı haberi almasıyla birlikte yola çıktığı bugün Doğubayazıt'ta olmasının beklendiği belirtildi.