BIST 10.644
DOLAR 32,16
EURO 35,00
ALTIN 2.496,97
HABER /  GÜNCEL

İşkenceci askere Meclis böyle seslendi!

Üstün, Asker Hakları İnisiyatif grubunun ziyareti hakkında bilgi verdi...

Abone ol

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, askerlere kötü muamele yapanlara, ''TCK'de yapılan değişiklikle, kötü muamele yapanlara çok ağır cezalar getirildi. Gelin yol yakınken bu eylemlerden vazgeçin'' diye seslendi.

Üstün, Asker Hakları İnisiyatif grubunun ziyareti hakkında bilgi verdi. İnisiyatifin, asker haklarını inceleyecek, bu konuda çalışma yapacak alt komisyon kurulmasını istediğini ifade eden Üstün, komisyonun bu konuda kısa zamanda yaptığı çalışmaları anlattığını kaydetti.

Üstün, Kıbrıs'ta er Uğur Kantar'ın gördüğü kötü muamele sonucu ölümünün kendileri için milat olduğunu ifade ederek, ''Hedefimiz bu tür olayların hiç olmaması. Askerlerin davul zurna ile askere gitmesini ve davul zurna ile evlerine dönmesini arzu ediyoruz'' diye konuştu. Üstün, TCK'de yapılan değişiklikle, kötü muamele ve işkence yapanlara çok ağır cezalar getirildiğini kaydederek, ''İşin vahametini bilmeyenlere bir kez daha sesleniyorum: Gelin yol yakınken bu eylemlerden vazgeçin diyoruz, kötü muameleleri kim yapıyorsa. Burada bir kişiye, meslek grubuna, kesime söylemiyoruz. Bunu zaman zaman erler ere yapıyor; önceki tertip sonrakine, subay astına yapıyor. Kim yapıyorsa ona sesleniyoruz'' dedi.