BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Türk Lirası Euro'yu fena sollayacak

Türk lirasının bu yıl eurodan daha iyi bir performans gösterebileceği değerlendirmesi yapılıyor.

Abone ol

Financial Times gazetesi, yatırımcıların yükselen piyasaların yerel para birimi cinsinden tahvil almaya isteksiz olduğuna, ancak şimdi analistlerin, Türk lirası ve Meksika pesosu gibi para birimlerinin, bu yıl boğuşan eurodan daha iyi bir performans gösterebileceğini savunduklarını kaydetti.

Ekonomi gazetesi Financial Times, bu yılın başlarından beri yükselen piyasaların dolar cinsinden tahviller için yoğun bir talep olduğunu belirterek yükselen piyasaların çıkartanların, uluslar arası tahvil satışlarının geçen hafta 13 milyar doları bulduğuna, bunun da 2011 yılının başından bu yana en büyük haftalık hacmi oluşturduğuna dikkat çekti.

Ancak yatırımcıların yükselen piyasaların para birimleri konusunda riske girmeye isteksiz olduklarını kaydeden gazete, "Ancak şimdi analistler, Türk lirası ve Meksika pesosu gibi para birimlerinin, bu yıl boğuşan eurodan daha iyi bir performans gösterebileceğini savunarak dolar cinsinden tahvillerin arkasında gizlemekten vazgeçme zamanı geldiğini söylüyorlar" diye yazdı.

YAPILANLAR BOŞA

Haber analizinde ayrıca birçok yükselen piyasada merkez bankaların para birimlerinin değer kaybını durdurmak için adım atmak zorunda kaldıkları anımsatılırken Türkiye ve Endonezya gibi ülkelerin de para birimlerini desteklemek amacıyla dolar sattıklarına dikkat çekilerek "Yapılanların çoğu ise boşuna. 2011 yılında Güney Afrikalı rand dolara karşı yüzde 17’den fazla düştü, Türk lirası yüzde 16 kaydı, Hindistan rupisi ise, yüzde 12 geriledi" yorumunu yapıldı.