BIST 9.795
DOLAR 32,60
EURO 35,00
ALTIN 2.451,33
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfa'da Suriyeliler için yardım!

Şanlıurfa'da Suriyeli mülteciler için bir halı bir battaniye kampanyası başlatıldı.

Abone ol
Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu ile Şanlıurfa Müftülüğü işbirliğince "Suriye İçin Bir Halı Bir Battaniye" kampanyasının başlatıldığı bildirildi.
 
Platform Başkanı Osman Gerem ve yardımcıları Adil Saraç ile Yusuf Mert, İl Müftüsüsü İhsan Açık'ı ziyaret ederek, Suriyeli sığınmacılar konusunda yürütülecek işbirliklerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.
 
Gerem, patform olarak bir yılı aşkın süredir "Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" yürüttüklerini ve bu kapsamda hayırseverlerin destekleriyle temin edilen gıda, ilaç, oyuncak ve giyim malzemelerini Suriye'ye gönderdiklerini belirtti.
 
Başta Şanlıurfa olmak üzere ülke genelinde hayırseverlerin Suriye halkına ciddi destek verdiğini aktaran Gerem, "Kış geliyor insanlar aç ve açıkta. Müftülüğümüz de sürekli bizim yanımızda ve bize destek veriyor. Bir kez daha hem müftümüzden hem de bütün cami imamlarımızın duyarlılığını sürdürmesini istiyoruz. Halı, battaniye, yatak, yorgan ve gıda olmak üzere talebimiz oldu. Bu çerçevede 'Suriye İçin Bir Halı Bir Battaniye' kampanyası başlattık" dedi.
 
YARDIMLARI UNUTALIM
 
İl Müftüsü İhsan Açık da, yürüttüğü çalışmalardan dolayı platformu tebrik ederek, hayırsever bölge halkının komşusu, karşısındaki ve yakını olan Suriyelileri kötü günlerinde yalnız bırakmadığını söyledi.
 
Camilerdeki hutbe ve vaazlar aracılığıyla halkın Suriye konusundaki duyarlılığını artırmaya gayret gösterdiklerini dile getiren Açık, kış aylarının gelmesiyle ülkede yaşanan dramın hat safhaya ulaştığını anlattı.
 
Açık, herkesin geçmişte yaptığı yardımları unutarak yardım konusunda yeniden seferber olması gerektiğini vurgulayarak, "Şuana kadar yaptığımız yardımları unutarak ne yapabiliriz hususunu dert edinmemiz gerekir. Kış geldi ordaki çocuklar üşümesin Cuma namazında özellikle halkımızı kampanya konusunda duyarlılığa teşvik edeceğiz. Bize bu aralar elimizden geleni yapma kosunuda da Allah şuur nasip etsin" dedi.
 
Kampanya, yarın kent genelindeki 2 bin camiide Cuma hutbesinde yapılacak duyuru ile başlayacak.
 
Kampanya kapsamında temin edilen ihtiyaç malzemeleri camilerde toplandıktan sonra platforum aracılığıyla Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.