BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,19
HABER /  DÜNYA

Cumhurbaşkanı Gül, konteyner kentte

Kilis’te bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaret ettiği Elbeyli konteynır kentte Suriyelileri selamladıktan sonra kalabalığa seslendi.<b...

Abone ol

Kilis’te bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaret ettiği Elbeyli konteynır kentte Suriyelileri selamladıktan sonra kalabalığa seslendi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay ve beraberindeki heyetle Kilis’in Elbeyli ilçesinde bulunan konteynır kenti ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül burada ilk olarak kendisini bekleyen kalabalığı selamladı. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra hazırlanan platforma çıkarak kalabalığa seslendi. Cumhurbaşkanı Gül’ü dinleyen grup, Suriye ve Türkiye bayraklarını açarak sevgi gösterilerinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Gül, “Devletlerimiz ayrı ama birbirimize komşu akraba bağlarımız olan ve bir birimizi yakinen takip etmemiz gerektiğinde sahiplenmemiz ve gerektiğinde de böyle kucak açmamız gereken hukukumuz vardır sizlerle. Bugün sizin memleketinizde yani Suriye’de olup bitenler hepimizin ciğerini dağlamakta hepimiz çok büyük bir üzüntü duymakta ve sizin acılarınızı derinden hissetmekteyiz. Bizim bütün arzumuz bu bölgede, Türkiye, Suriye, Irak gibi bölgedeki bütün ülkeler arasında kardeşliğin huzurun istikrarın olması ve herkesin ülkesinde mutlu olup dayanışma ve işbirliği içinde olmasını arzu etmekteyiz ve hep politikalarımız bu yönde olmuştur” dedi.
Cumhurbaşkanı Gül özgürlük ve demokrasi isteyen Suriye halkına topla tüfekle karşılık verildiğini ifade ederek, “Sizler memleketinizde daha mutlu olmak için, daha özgür olmak için başınız dik yaşamak için yani iyi yönetilmeyi istediğinizde maalesef sizin üstünüze silahlar, tanklar, topla ve füzeyle geldiler” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Gül,eşi Hayrünnisa Gül ve beraberindeki heyet daha sonra konteynır kent içinde bulunan anaokulunu ziyaret etti. Burada minik öğrencilerle oturan Gül çifti minik Suriyelilerin seslendirdiği şarkıları dinledi. Daha sonra Suriyeli bir minik kız İstiklal Marşı’nı büyük bir coşkuyla okudu. Gül çifti ve beraberindeki heyet daha sonra kamp içinde bulunan sosyal tesisleri ziyaret etti. Gül çifti son olarak konteynır kentte bulanan bazı Suriyeli aileleri ziyaret ederek sohbet etti.